Hoe verhuis ik een website via installatron?

Bijgewerkt op 21-02-2019

Vraag je je af hoe je snel maar gemakkelijk je site van een andere webhosting kunt verhuizen naar de webhosting van Vimexx? Dan ben je hier op het juiste adres! In deze handleiding leggen we je graag uit hoe je dit kunt doen.

Om je website via Installatron te verhuizen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

1. Ga naar Installatron
  2. Importeer bestaande installatie
  3. Gegevens invoeren

Ga naar Installatron

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je je huidige website wil onderbrengen.
Onder advanced features vind je de optie "Installatron Application Installer". Klik hier op.
Installatron in DirectAdmin

Importeer bestaande installatie

Vervolgens krijg je een lijst met alle applicaties te zien, klik op de applicatie die je nu gebruikt voor je huidige site, bijvoorbeeld Wordpress, Joomla, Magento etc.

Je krijgt nu de mogelijkheid om de applicatie te installeren maar wat wij gaan doen is een bestaande site importeren.
Je klikt hiervoor zoals onderstaand word weergegeven op het pijltje en kiest voor "import existing install".
Installatron overview

Je krijgt nu de 2 opties te zien, kies voor de optie "From different account".
Installatron select source

Gegevens invoeren

Je krijgt nu een scherm te zien waar je de gegevens van het account van de oude hostingpartij dient in te voeren. Deze gegevens verschillen voor iedere hosting en zullen dus bij je oude hosting opgezocht moeten worden.

Ter verduidelijking van de in te voeren gegevens:
Required information

Onder het kopje Bestemming kan je selecteren naar welk domein je de site wilt verhuizen. Wanneer je de site niet direct op het domein wilt installeren, maar in een subdirectory kan je bij Pad een map invoeren waar je de site naartoe wilt zetten.

Mocht je er niet uit komen dan staat onze helpdesk voor je klaar. Dit kan via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!