Hoe migreer ik mijn adresboek vanuit Squirrelmail naar Roundcube?

Bijgewerkt op 19-05-2022

Per 1 juni 2022 zal de Squirrelmail webmail omgeving uitgeschakeld worden. Je kan hier meer over lezen in het bijbehorende nieuwsartikel. Als je nog gebruik maakt van het adresboek en contacten binnen Squirrelmail dan zullen deze handmatig overgezet moeten worden. In deze handleiding staat uitgelegd hoe dit precies werkt.

Stap 1

Log in op Squirrelmail, dat kan via jedomein.nl/squirrelmail of via web0XXX.zxcs.nl/squirrelmail (hierbij gebruik je je eigen serveradres, bijvoorbeeld web0095.zxcs.nl). De inloggegevens zijn je aangemaakte e-mailadres samen met het bijbehorende wachtwoord.

Stap 2

Navigeer naar Adressess bovenaan de pagina en scroll naar onder voor de optie Address book export. Hier klik je op de knop Export to CSV file: . Je krijgt nu een .csv bestand welke je bijvoorbeeld kan opslaan op je bureaublad. Dit bestand heb je zometeen nodig bij de import in Roundcube, bewaar deze dus goed.

Stap 3

Log in op Roundcube, dat kan via https://mail.zxcs.nl, via jedomein.nl/webmail of via web0XXX.zxcs.nl/webmail (hierbij gebruik je je eigen serveradres, bijvoorbeeld web0095.zxcs.nl). Dit zijn dezelfde inloggegevens als die van Squirrelmail.

Stap 4

Navigeer naar Contactpersonen aan de linkerkant, selecteer je persoonlijke adresboek en kies voor importeren:

Stap 5

Blader bij het importeervenster naar je zojuist aangemaakte .csv bestand en upload deze. Kies vervolgens de gewenste opties zoals bijvoorbeeld het toewijzen van groepen uit Squirrelmail. Zodra de import is geslaagd ben je klaar met het migreren en kan je volledig aan de slag met je vernieuwde webmail op Roundcube!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!