Vimexx Facebook

Hoe installeer ik Drupal via Softaculous?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Voor het installeren van een Drupal site raden we je aan gebruik te maken van Softaculous. Via Softaculous kan je gemakkelijk meerdere bekende systemen installeren om zodoende je site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je via Softaculous een Drupal installatie doet.

Om Drupal te installeren via Softaculous dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je Drupal wilt installeren.

Scroll helemaal naar onderen totdat je een aantal applicaties te zien krijgt. Je ziet er vlak boven het linkje staan "Softaculous Auto Installer".  Klik hier op en je wordt naar het Softaculous dashboard gestuurd.

Stap 2

Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien. Klik links in het menu op "Portals/CMS".

Stap 3

Je krijgt nu een nieuw overzicht met aantal applicaties, kies hieruit voor "Drupal".

Stap 4

Je krijgt nu de mogelijkheid om Drupal te installeren. Klik hiervoor op "Installeer".

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. Je krijgt nu de pagina te zien waar je enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op "Install".

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat je domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens. Mocht het daarna nog niet lukken raden we je aan om tijdelijk het .htaccess bestand te hernoemen.

Kom je er nou echt niet uit dan staat onze helpdesk klaar voor je! Wij zijn te bereiken via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -