Hoe stel ik de PHP versie per domeinnaam in?

Bijgewerkt op 28-01-2020

Je kunt bij Vimexx per hosting pakket je PHP instellingen aanpassen. Zo kan je zelf bepalen welke PHP versie je draait en welke modules je in of uitschakelt om zodoende voor jouw project de ideale instellingen te kunnen configureren. Soms komt het echter voor dat je voor een andere domeinnaam graag een andere PHP versie wil draaien om zo ook deze website te kunnen hosten zoals jij dat wenst.

Via onderstaand stappenplan leggen wij uit hoe je per domeinnaam de PHP versie kunt instellen:

Stap 1: Selecteer het gewenste domein.

De eerste stap is dat je in DirectAdmin inlogt en het gewenste domein selecteert waarvoor je de PHP versie wilt wijzigen.
(Je kan in loggen op je hosting pakket/Direct Admin met behulp van deze handleiding)

Stap 2: Navigeer naar de juiste folder.

Boven aan ga je naar: Files:

Vervolgens ga naar je naar: domains

En klikt je op het gewenste domein:

Stap 3: Je voegt het bestand toe met de gewenste PHP versie.

Nu je op de juiste locatie van jouw domein zit kan je het benodigde bestand aanmaken. Je noemt het bestand .htaccess en klikt vervolgens op Create:

Nu krijg je een wit leeg scherm te zien, en kan je regels toevoegen om de PHP versie te selecteren. In het het script die wij toevoegen staat het nummer 73, deze vervang je door de gewenste PHP-versie: Gebruik je 5.6, dan voer je in 56.

<FilesMatch "\.(php|phtml)$">
	SetHandler application/x-lsphp73
</FilesMatch>

Het komt er dan als volgt uit te zien en kan je op Save klikken.

Nu ben je klaar en draait het domein onder de gewenste PHP versie!

Stap 4: Test jouw ingestelde PHP versie (OPTIONEEL)

Eenmaal opgeslagen via de save knop, is het raadzaam om even te testen of de PHP versie goed geladen word. Hiervoor adviseren we je om een bestand genaamd phptest.php aan te maken de public_html map van het door jou gewijzigde domein. In dit bestand plaats je vervolgens onderstaande code:

<?php
	phpinfo();
?>

Je slaat dit bestand vervolgens op en opent je webbrowser. Vervolgens surf je naar het aangemaakte bestand toe in de adresbalk, dus bijvoorbeeld: http://www.voorbeelddomein.eu/phptest.php
Hier zal vervolgens een php info pagina weergegeven worden waarop je de PHP versie en instellingen kunt zien die op je site gebruikt worden.

De PHP info pagina ziet er als volgt uit:

PHP versie per doeminnaam instellen

Jouw PHP versie per domeinnaam is nu succesvol ingesteld waardoor de website of jouw software nu op deze PHP versie zal draaien.