Hoe koppel ik mijn domein aan Shopify?

Bijgewerkt door Vimexx op 19-06-2019

Wanneer je een webshop wilt maken, maar weinig ervaring hebt met het ontwikkelen van een website, dan is een populaire keuze om dit te doen met Shopify. Je kunt ook met een domein dat je bij ons hebt een koppeling instellen met Shopify.

Dit kan zowel met je hosting bij ons als met slechts een domeinnaam. Als je ook email wilt met je domeinnaam, is hiervoor hosting vereist.

Deze handleiding behandelt zowel het koppelen van een losse domeinnaam, in het klantenpaneel, als het koppelen van een domein met hosting, vanuit DirectAdmin.

1. Koppelen vanuit het klantenpaneel
    1. DNS beheren
    2. Verwijder A en AAAA records
    3. Maak de benodigde records aan
  2. Koppelen vanuit DirectAdmin
    1. Verwijder onnodige DNS records
    2. Voeg de benodigde records toe

1. Koppelen vanuit het klantenpaneel

Als je een website wilt zonder email aan de domeinnaam te koppelen of als je de email ook extern gehost hebt, hoef je het domein niet aan een hosting pakket te koppelen. Je kunt dan gewoon je DNS beheren in het klantenpaneel.

1a. DNS beheren

Ga hiervoor naar Domeinen beheren, waarna je bij een lijst met al je domeinnamen komt.

klantenpaneel domeinen

Klik op het tandwiel, naast de gewenste domeinnaam, waarna een keuzemenu verschijnt.

klantenpaneel dns

Kies de optie DNS records weergeven, waarna je op Wijzigen of herstellen klikt om de DNS aan te kunnen passen.

1b. Verwijder A en AAAA records

Er moeten 4 van de bestaande records verwijderd worden, voordat je de Shopify records toe kunt voegen. Namelijk, de www A, www AAAA, @ A en @ AAAA record.

delete records

Als je de 4 records verwijderd hebt, klik je op Update DNS records.

Bovenin zal nu de tekst "De DNS records zijn geupdate en binnen 2 a 4 uur actief!" verschijnen.
Blijf op deze pagina.

1c. Maak de benodigde records aan

Klik nu 2 keer op de knop Nieuwe regel toevoegen. Shopify vereist voor de koppeling namelijk 2 records.

Stel bij deze regels de A en CNAME record van Shopify in. Deze zijn als volgt:
@    A     23.227.38.32     24h
www CNAME shops.myshopify.com. 24h

DNS records
Let op de afsluitende punt bij de CNAME record!

Klik weer op Update DNS records om de wijzigingen op te slaan.
Nu zal het uiterlijk 2 a 4 uren duren voordat de DNS volledig verwerkt is. Daarna zal je domein aan Shopify gekoppeld zijn!

2. Koppelen vanuit DirectAdmin

Je kunt een domein ook aan een hosting pakket koppelen, voordat je de koppeling met Shopify instelt. Als je dit doet, kan je de email langs je hosting pakket laten lopen en je website langs Shopify laten werken.

2a. Verwijder onnodige DNS records

Ga hiervoor in DirectAdmin naar de gewenste domeinnaam en dan naar DNS Management, onder Your Account.

dns management

Eerst dien je hier enkele van de bestaande records te verwijderen, namelijk de A en AAAA records voor www en domeinnaam.nl..
Dit kan je in 1 handeling doen, door de 4 records aan te vinken en dan onderaan op Delete Selected te klikken.

delete dns records

Hierna kunnen de benodigde records aan je DNS toegevoegd worden.

2b. Voeg de benodigde records toe

Hoewel er 4 records verwijderd zijn, dienen hier slecht 2 records voor terug te komen. Allereerst voegen we de A record toe. Deze dient vanaf je domein naar het IP adres van Shopify te richten.

a record

De in te vullen waarden zijn:
domeinnaam.nl. A 23.227.38.32
Let op de afsluitende punt na je domeinnaam!

cname record

Hierna voegen we de CNAME record toe. Deze staat naar url van Shopify gericht. Deze waarden zijn als volgt:
www CNAME shops.myshopify.com.
Hier moet enkel een afsluitende punt achter het adres van Shopify.

Het kan hierna 2 a 4 uren duren voordat de DNS volledig is verwerkt. Daarna is je domein gekoppeld aan Shopify en je email aan je hosting pakket!

Als alles gelukt is, heb je nu je koppeling aan Shopify ingesteld. Mocht je ergens vastlopen of vragen hebben, dan kan je uiteraard contact met ons opnemen!
Hiervoor kan je een ticket aanmaken of je kunt een Live Chat starten.