Vimexx Facebook

Hoe werkt de Vimexx verhuisservice en hoe vraag ik deze aan?

Bijgewerkt op 10-06-2024

De Vimexx verhuisservice is ontworpen om naadloos de overstap van je website te faciliteren, van een externe hosting naar de vertrouwde omgeving van Vimexx. Deze service beperkt zich niet tot migraties van externe hosts; het omvat tevens verhuizingen van Vimexx hosting naar een andere Vimexx hosting. Onze verhuisservice verzorgt met zorg de overdracht van je websites, databases en e-mailadressen. Houd er rekening mee dat een domeinnaamverhuizing niet is inbegrepen bij deze dienst.

Externe verhuizing (Andere partij naar Vimexx)

Klanten met een Plus, Compleet, Maximaal, Extreme pakket, managed VPS of Dedicated server kunnen binnen 30 dagen na aanschaf van het product eenmalig gebruikmaken van onze gratis externe verhuisservice. Elk pakket heeft hiervoor een maximale verhuistijd welke gratis is inbegrepen. In onderstaand schema kan je de inbegrepen tijd vinden:

Pakket Tijd
Hosting pakket Plus Maximaal 1 uur
Hosting pakket Compleet Maximaal 1,5 uur
Hosting pakket Maximaal Maximaal 2 uur
Hosting pakket Extreme Maximaal 3 uur
Managed VPS & Dedicated server Maximaal 3 uur

In de overgrote meerderheid van de gevallen kan de verhuizing binnen de eerder vermelde tijdsperiode worden voltooid. Desalniettemin kan het voorkomen dat de verhuizing meer tijd in beslag neemt dan gebruikelijk. In een dergelijk geval zal onze verhuisafdeling de klant tijdig informeren en de volgende opties voorstellen:

  1. Een schatting wordt gemaakt van de tijd die vereist is om de verhuizing te voltooien. De extra uren die nodig zijn om de verhuizing af te ronden kosten € 69,95 exclusief btw per uur.
  2. De klant voert de verdere verhuizing zelf uit, eventueel met ondersteuning van onze handleiding.

 

Informatie over de verhuisservice

  • De te verhuizen data welke bij de oude provider staat mag niet geïnfecteerd zijn met malware of gehackte bestanden. De verhuisafdeling zal een verhuizing stopzetten als dit toch gelokaliseerd wordt in de te verhuizen websites. De verhuisafdeling kan niet helpen bij het opschonen van geïnfecteerde websites bij andere providers. 
  • Na het gebruik van de gratis verhuisservice vervalt de 30 dagen niet goed geld terug garantie op je hostingpakket.
  • Het reguliere tarief van de verhuisservice is € 69,95 exclusief btw per uur als er geen gebruik wordt gemaakt van de gratis verhuisservice.
  • Bij het upgraden van bijvoorbeeld een Basic pakket naar Plus of hoger kan er geen aanspraak worden gemaakt op de gratis verhuisservice.


Interne verhuizing (Vimexx hosting naar Vimexx hosting)

Het verhuizen van een website van een Vimexx hosting naar een andere Vimexx hosting behoort ook tot de mogelijkheden van de Verhuisservice. Hierbij zijn niet de voorwaarden vereist zoals bij een externe verhuizing wel het geval is.

Een interne verhuizing is mogelijk tegen een gereduceerd tarief van € 29,95 exclusief btw per uur. Afhankelijk van de grootte van de verhuizing zal er een offerte worden opgesteld en voorgelegd aan de klant.

Belangrijk: Het opsplitsen van een hostingpakket, waarbij verschillende sites vanuit één user verhuisd zouden moeten worden naar verschillende gebruiker(s), betreft maatwerk. Hiervoor geldt daarom niet het reguliere gereduceerde verhuistarief, en kan dus extra kosten met zich mee brengen. 


Hoe start ik de verhuisservice?

Hiervoor ga je binnen het klanten paneel via het menu bovenin naar Mijn Hostings en selecteer je het juiste hostingpakket aan de linkerkant. Als je het nieuwe hostingpakket hebt aangeklikt, zie je aan de rechterkant Verhuisservice verhuizing aanvragen staan, klik hier op. 

Binnen het aanvraagvenster klik je eerst op de knop Domein toevoegen. Vul hier de domeinnaam in van de website die verhuisd moet worden. Vervolgens vragen we om een aantal gegevens zoals bijvoorbeeld de FTP, e-mailadressen en login details zodat we je verhuizing zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Het is belangrijk dat je deze gegevens correct invult voor een snelle afhandeling van je verhuisaanvraag.
Test van te voren daarom even of de ingevulde gegevens werken. Indien er bij de gegevens details niets wordt ingevuld (bijvoorbeeld bij de e-mail vraag) dan zal dit ook niet mee worden verhuisd.

Nadat je alles hebt ingevoerd klik je op verhuizing aanvragen om je aanvraag in te dienen.

 

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze supportkanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -