Vimexx Facebook

Hoe werkt de Vimexx verhuisservice en hoe vraag ik deze aan?

Bijgewerkt op 13-07-2023

De Vimexx verhuisservice is bedoeld voor het verhuizen van je website van een andere hosting naar de hosting van Vimexx. Dit hoeft niet per se een externe host te zijn, het kan ook een verhuizing betreffen van een Vimexx hosting naar een andere Vimexx hosting. Onze verhuisservice verhuist hierbij je websites, databases en e-mailadressen voor je. Een domeinnaam verhuizing is niet inbegrepen bij deze dienst.

Externe verhuizing (Andere partij naar Vimexx)

Elke klant met een nieuw Plus, Compleet, Maximaal of Extreme pakket kan, binnen 30 dagen na aanschaf van het webhosting pakket, eenmalig aanspraak maken op onze gratis externe verhuisservice. Elk pakket heeft hiervoor een maximale verhuistijd welke gratis is inbegrepen. In onderstaand schema kan je de inbegrepen tijd vinden:

Pakket Tijd
Hosting pakket Plus Maximaal 1 uur
Hosting pakket Compleet Maximaal 1,5 uur
Hosting pakket Maximaal Maximaal 2 uur
Hosting pakket Extreme Maximaal 3 uur

In verreweg de meeste gevallen kan de verhuizing plaatsvinden binnen de hierboven weergegeven tijd. Het kan echter voorkomen dat een verhuizing langer duurt dan gebruikelijk. In dit geval zal de verhuisafdeling tijdig de klant informeren met de volgende opties:

  1. Er wordt een inschatting gemaakt van de tijd die nodig is om de verhuizing af te ronden. De extra uren die nodig zijn om de verhuizing af te ronden kosten € 69,95 exclusief btw per uur.
  2. De verhuizing wordt verder uitgevoerd door de klant met bijvoorbeeld de hulp van onze handleidingen.

 

Informatie over de verhuisservice

  • De te verhuizen data welke bij de oude provider staat mag niet geïnfecteerd zijn met malware of gehackte bestanden. De verhuisafdeling zal een verhuizing stopzetten als dit toch gelokaliseerd wordt in de te verhuizen websites. De verhuisafdeling kan niet helpen bij het opschonen van geïnfecteerde websites bij andere providers. 
  • Na het gebruik van de gratis verhuisservice vervalt de 30 dagen niet goed geld terug garantie op je hostingpakket.
  • Het reguliere tarief van de verhuisservice is € 69,95 exclusief btw per uur als er geen gebruik wordt gemaakt van de gratis verhuisservice.
  • Bij het upgraden van bijvoorbeeld een Start of Medium pakket naar Plus of hoger kan er geen aanspraak worden gemaakt op de gratis verhuisservice.

 

Interne verhuizing (Vimexx hosting naar Vimexx hosting)

Het verhuizen van een website van een Vimexx hosting naar een andere Vimexx hosting behoort ook tot de mogelijkheden van de Verhuisservice. Hierbij zijn niet de voorwaarden vereist zoals bij een externe verhuizing wel het geval is.

Een interne verhuizing is mogelijk tegen een gereduceerd tarief van € 29,95 exclusief btw per uur. Afhankelijk van de grootte van de verhuizing zal er een offerte worden opgesteld en voorgelegd aan de klant.

Belangrijk: Het opsplitsen van een hostingpakket, waarbij verschillende sites vanuit één user verhuisd zouden moeten worden naar verschillende gebruiker(s), betreft maatwerk. Hiervoor geldt daarom niet het reguliere gereduceerde verhuistarief, en kan dus extra kosten met zich mee brengen. 

Hoe start ik de verhuisservice?

Hiervoor ga je binnen het klantenpaneel via het menu bovenin naar Mijn Hostings en selecteer je het juiste hostingpakket aan de linkerkant. Als je het nieuwe hostingpakket hebt aangeklikt, zie je aan de rechterkant Verhuisservice verhuizing aanvragen staan, klik hier op. 

Binnen het aanvraagvenster klik je eerst op de knop Domein toevoegen. Vul hier de domeinnaam in van de website die verhuisd moet worden. Vervolgens vragen we om een aantal gegevens zoals bijvoorbeeld de FTP, e-mailadressen en login details zodat we je verhuizing zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Het is belangrijk dat je deze gegevens correct invult voor een snelle afhandeling van je verhuisaanvraag.
Test van te voren daarom even of de ingevulde gegevens werken. Indien er bij de gegevens details niets wordt ingevuld (bijvoorbeeld bij de e-mail vraag) dan zal dit ook niet mee worden verhuisd.

Nadat je alles hebt ingevoerd klik je op verhuizing aanvragen om je aanvraag in te dienen.

Zodra de gegevens ontvangen zijn zullen wij ons best doen om de verhuizing zo snel mogelijk voor je te realiseren. Houd er rekening mee dat een verhuizing niet direct door ons uitgevoerd kan worden, dit kan 1 tot 5 werkdagen duren. Als je graag de verhuizing op een bepaalde datum uitgevoerd wil hebben dan kan je dit aangeven in je verhuisaanvraag.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -