Vimexx Facebook

Hoe lang duurt de verwerking van een nameserver wijziging?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Veel van onze klanten weten hoe ze de nameservers van een domein kunnen aanpassen, wat zij echter meestal niet weten is dat deze wijziging niet direct merkbaar is op je computer.

Wanneer je bij je domeinnaam de nameservers gewijzigd hebt duurt het gemiddeld 6-8 uur (soms sneller of langer) voordat deze bij de gebruiker doorgevoerd zijn. Om een hoge belasting van de DNS lookup-queries tegen te gaan worden deze gecached. Dit gebeurt op je eigen computer en bij je internet service provider (ISP), de partij waar jij een internet abonnement afneemt. Via je computer is het mogelijk om de DNS cache te flushen, daarnaast pusht de internet service provider (ISP) om de zoveel tijd nieuwe DNS gegevens naar je toe. Helaas is het naast het flushen van de DNS cache op je computer, niet mogelijk om dit soort processen te versnellen.

Mocht je domeinnaam na 24u nog steeds je website niet weergeven, dan is er iets anders aan de hand. We raden je dan aan om eerst onze website niet bereikbaar handleiding te bekijken, wanneer geen van deze mogelijke oplossingen werken dan dien je contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kan middels een live chat sessie of via een ticket, we helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -