Hoe installeer ik Lets Encrypt SSL op mijn website?

Bijgewerkt op 31-05-2022

Bij Vimexx is het mogelijk om gratis SSL certificaten te installeren. We bieden een gratis Let's Encrypt certificaat aan bij elk pakket! Hoe dit gaat leggen we natuurlijk graag voor je uit!

Om Let’s Encrypt te activeren dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen, of je klikt door vanuit het Klantenpaneel.

Heb je een eigen SSL certificaat aangeschaft en wil je deze installeren, dan kan dat natuurlijk ook!
Hoe je dit kan doen staat in deze handleiding uitgelegd.

1. Ga naar SSL certificaten
  2. Vraag een certificaat aan
  3. Even geduld

Hoe controleer ik mijn Let’s encrypt SSL certificaat?

Deze handleiding zal in vrijwel alle gevallen voldoende uitleg geven over het aanvragen van SSL certificaten.
Het kan echter zijn dat je een aangepaste aanvraag wilt doen.

Bij het aanvragen kun je tegen foutmeldingen aanlopen. Dit ligt meestal aan de DNS records. Als je bijvoorbeeld net een nieuwe domeinnaam hebt vastgelegd of verhuisd, dan kan het 4 tot 6 uur duren, voordat je een SSL certificaat kunt aanvragen.

1. Ga naar SSL certificaten

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je Let’s Encrypt wilt activeren.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klik je op “SSL Certificates”.

ssl certificaten

2. Vraag een certificaat aan

Nadat je dat gedaan hebt kom je op de SSL certificaat pagina uit. In de regel van elk domein zie je een optie om het Let's Encrypt certificaat aan te vragen. Dit kun je doen door op de knop "Aanvragen" te klikken.

Let op!
Wanneer je de Nameservers niet naar ons hebt wijzen, kun je geen Wildcard certificaat aanvragen.
In dit geval kun je op de domeinnaam klikken, in de SSL module, om Wildcard uit te schakelen. Zet Wildcard op Uit en klik op Opslaan en aanvragen.

3. Even geduld

Zodra je de aanvraag gedaan hebt, gaat het systeem op de achtergrond even bezig. Na enkele minuten zal de status veranderd zijn voor je domein en SSL certificaat.

Hoe controleer ik mijn Let’s Encrypt SSL certificaat?

Er zijn enkele simpele tests op internet te vinden welke controleren of jouw SSL certificaat goed geïnstalleerd is én bereikbaar is voor iedereen. Wij zelf adviseren altijd onderstaande test welke netjes controleert of alles goed is en laat zien welke data er in jouw SSL certificaat staat:

Mocht de SSL check wel een groen en succesvol certificaat weergeven maar geeft jouw website geen groen slotje?
Dan is het mogelijk dat bepaalde elementen niet goed over SSL opgevraagd worden in jouw website.
Je dient dan de verbinding over https te forceren.

Op de volgende pagina kun je zien, hoe je HTTPS kunt forceren op je website: https://www.vimexx.nl/help/forceer-mijn-website-naar-https-ssl

Wanneer je een CMS gebruikt, zoals WordPress of Magento, werkt dit anders.
Je kunt in dat geval deze handleiding volgen: https://www.vimexx.nl/help/hoe-forceer-ik-ssl-binnen-mijn-cms

Heel af en toe is dat nog niet genoeg en moet er nog meer gedaan worden.
Als dat het geval is, kun je hier meer lezen: https://www.vimexx.nl/help/ik-heb-ssl-maar-krijg-geen-groen-slotje

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk!
Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!