Vimexx Facebook

Wat zijn de verschillende statuscodes die domeinnamen kunnen hebben?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Door verschillende redenen kunnen domeinanmen een ongewone status krijgen, waardoor sommige acties niet meer mogelijk zijn. Hieronder vind je enkele domein statussen en wat ze betekenen. De domein statussen zijn terug te zien via de whois.

Domein status Betekenis
OK Dit houdt in dat het domein in orde is en hoort te functioneren.
redemptionPeriod Dit houdt in dat je registrar heeft verzocht om het domein te verwijderen. Hierdoor komt het domeinnaam in kwestie 30 dagen in quarantaine. 
clientHold Dit is een blokkade dat het domein niet kan resulteren in een website, dit komt doorgaans omdat je een e-mailbericht hebt gemist van ICANN om iets te bevestigen.
clientDeleteProhibited Dit houdt in, dat het domein niet verwijderd kan worden
clientRenewProhibited Dit houdt in, dat het domein niet verlengt kan worden
clientTransferProhibited Deze status houdt in dat het niet mogelijk is om het domein te verhuizen, de verhuizing zal dan worden afgewezen als het toch geprobeerd wordt.
clientUpdateProhibited Dit houdt in, dat het domein niet aangepast kan worden. Dit heeft ook betrekking op wijzingen van houder en nameservers.
Voorvoegsel server, bij je domeinstatussen Als er server voor een domeinstatus staat, is dit doorgaans niet door ons ingesteld. Dit is een ongewoon voorvoegsel en wellicht is er een juridisch probleem waardoor er actie ondernomen moet worden op dat domein. 
Voorvoegde client, bij je domeinstatussen Dit voorvoegsel is standaard en heeft betrekking op de statussen die je registrar meeegeeft aan domeinnamen. Meestal hoef je je geen zorgen te maken als je zo een status ziet, die kan er namelijk ook weer af.

 

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -