Hoe los ik de foutmelding "Too many redirects" op?

Bijgewerkt op 25-10-2019

Je hebt een Wordpress website en hebt Varnish geactiveerd om deze nóg sneller te laden maar krijgt na het inschakelen een vervelende fout met de code: "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS". Geen zorgen! Via 2 simpele aanpassingen kun je deze foutmelding snel verhelpen waarna jouw website alsnog via Varnish zonder problemen werkt.

1. Aanpassing wp-config.php
  2. .htaccess

1. Aanpassing wp-config.php

Eerst open je de wp-config.php. Hierin voeg je boven de laatste regels het volgende toe:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

Nu zouden de onderste regels er als volgt uit moeten zien:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

/* Sets up WordPress vars and included files. */

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Sla de wijzigingen op.

2. .htaccess

In veel gevallen zal het aanpassen van je wp-config.php voldoende zijn, maar er zijn ook sites met aangepaste redirect regels. Deze vind je terug in je .htaccess.

Open het .htaccess bestand en controleer of de volgende regel hierin staat:

RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC]

Als deze regel er niet is, ben je al klaar!
Is deze regel er wel, dan moeten onderstaande regels direct hieronder geplaats worden:

RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
SetEnvIf X-Forwarded-Proto "https" HTTPS=on

Nu zou je WordPress site goed moeten werken met Varnish!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk!
Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!