Vimexx Facebook

Hoe activeer ik Memcached in Magento?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Bij Vimexx kunnen alle webhosting/reseller hosting klanten gebruik maken van onze gratis Memcached functionaliteit in DirectAdmin. Met deze functie is het mogelijk cachebestanden op te slaan in een database, met als doel je website sneller te maken. Via deze handleiding leggen we je maar al te graag uit hoe je dat doet!

Memcached database aanmaken

Om gebruik te maken van Memcached dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je de domeinnaam waar de Magento installatie op staat.

Stap 1

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klik je op “Memcached”.

Directadmin

Stap 2

Je bent nu op de pagina terecht gekomen waarbij je de Memcached database gaat aanmaken. Klik op de "Create Memcached DB" button.

Create memcached

Stap 3

Je zult nu zien dat in de lijst aan de linkerkant een nieuwe database is toegevoegd. Om de gegevens van deze database te bekijken klik je eerst op de betreffende database en vervolgens op "Get Memcached DB".

Get memcached

Stap 4

Je krijgt nu het IP-adres en de port van de database te zien. Deze 2 gegevens hebben we straks weer nodig maar kan je op elk gewenst moment via bovenstaande methode nogmaals uitvragen.

Memcached extensie in de PHP instellingen activeren

In een andere handleiding leggen we je graag uit hoe je de PHP instellingen aanpast. Let er wel op dat Memcached met PHP 7 nog niet werkt, selecteer daarom ook niet de PHP 7 versie.

Zorg ervoor dat je bij de PHP instellingen het hokje rechts naast "Memcached" aanvinkt en klik vervolgens onderaan op "Save".

Enable memcached

Memcached in Magento activeren

Door de onderstaande stappen uit te voeren is het mogelijk om de Memcached te activeren bij Magento. Door deze stappen te volgen kan je de snelheid van je Magento webshop versnellen.

Je gaat op zoek naar de volgende code in je /app/etc/env.php bestand:

'session' =>
  array (
  'save' => 'files',
),

Vervolgens pas je dit aan naar het volgende:

'session' =>
  array (
   'save' => 'memcached',
   'save_path' => 'MemcachedIP-adres:poort'
),

De regel "save_path" komt er dan als volgt uit te zien: IP-adres:poort (bijvoorbeeld: 10.0.24.1:9088).


Gefeliciteerd! Je hebt zojuist Memcached in Magento geactiveerd. Kom je er nou niet uit? Laat het de helpdesk via een live chat sessie of een ticket weten. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -