Vimexx Facebook

Mail box vol? Hoe vergroot ik een mailbox?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Wanneer je een mailbox aanmaakt in DirectAdmin krijg je natuurlijk de keuze deze op "onbeperkt" te zetten. Maar wat als je dat nou niet hebt gedaan en je mailbox op een gegeven moment vol zit? Juist dan moet je je mailbox gaan vergroten. Hoe je dat doet leggen we je in deze handleiding maar al te graag uit!

Om je mailbox te vergroten dien je in te loggen op het DirectAdmin panel. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen! Indien je er niet uitkomt kun je de volgende handleiding Hoe log ik in op DirecAdmin? raadplegen.

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je de mailbox wilt gaan vergroten.

Klik vervolgens onder “E-Mail Management” op “E-mail Accounts

Email management

Stap 2

Je krijgt nu een overzicht van alle mailboxen te zien. Hierbij staat ook aangegeven hoeveel opslag per mailbox al in gebruik is.

mailbox grootte

Stap 3

Wanneer je nu onder "Password/Quota" op "change" klikt kom je op de pagina terecht waar je je opslag en verstuur limiet kunt aanpassen. Wanneer je "onbeperkte" opslag voor je mailbox wilt voer je bij "Email Quota (Meg)" een 0 in. Op het moment dat je bij "Send Limit" niets invoert wordt automatisch de standaard waarde gebruikt. Het beheer ligt in jouw handen. Voor enkel een wijziging voor de mailbox grootte of het verstuur limiet zorg je er voor dat bij wachtwoord alles leeg is.

Mail account aanpassen

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je mailbox limiet aangepast! Mocht je tegen problemen aanlopen staat onze helpdesk voor je klaar, dit kan via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -