Hoe voer ik een traceroute uit naar mijn website op de server?

Bijgewerkt op 23-11-2022

Met een traceroute kan je te weten komen welke route een pakket aflegt voordat het aankomt bij de ontvangende server. Bij een traceroute wordt elke stap vastgelegd en deze krijg je dan te zien samen met de tijd die nodig was om deze stap te nemen.

Met deze informatie kan onze helpdesk precies zien wat er gebeurt als je connectie probeert te maken met onze server.

Windows

1. Navigeer eerst naar het Start menu.
  2. Alle Programma's.
  3. Ga vervolgens naar Systeem.
  4. Klik op Command prompt.
  5. Type daar het volgende in: tracert voorbeeld.nl.
    Voorbeeld: tracert uwdomeinnaam.nl <— Pas dit aan naar je eigen domein.
  6. Wacht dan even tot het klaar is en dan krijgt u de melding “Trace complete” te zien.
  7. Maak hiervan een screenshot of selecteer de uitkomst van de trace. Dit kunt u doen door op het scherm op uw rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor select all. Hij kopieert de tekst dan al automatisch.
  8. Stuur de resultaten naar ons toe.

Mac

1. Open Toepassingen
  2. Open Hulpprogramma's
  3. Open Netwerk tools en klik op “traceroute”
  4. Type daar de domeinnaam of het ip adres waarna de traceroute moet worden uitgevoerd.
    Voorbeeld: uwdomeinnaam.nl <— Pas dit aan naar je eigen domein.
  5. Wacht nu tot hij klaar is.
  6. Maak hiervan een screenshot of kopieer de uitkomst van de traceroute.
  7. Stuur de resultaten naar ons toe.

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!