Hoe schakel ik SSH toegang in?

Bijgewerkt op 08-12-2023

Bij de hosting pakketten van Vimexx is het mogelijk om gebruik te maken van een SSH verbinding, je kunt zelf SSH inschakelen via DirectAdmin.

Voordat je SSH kunt activeren voor je hosting pakket, dien je ingelogd te zijn op je DirectAdmin beheer paneel. Wil je weten hoe je hier op in kunt loggen? Dan kun je het volgende artikel volgen: Hoe log ik in op directadmin?.

Stap 1

Ga naar SSH-Keys, onder Advanced features.

Stap 2

Zodra je daar op geklikt hebt kom je op een nieuwe pagina. Rechts boven in vind je de optie om SSH aan te zetten.

Stap 3

Hostname: dit is of het server IP-adres of de server URL. Je kan deze URL vinden in de email met DirectAdmin gegevens. Deze begint met web0*** waarbij de sterretjes het server nummer is. https:// er voor en :2222 er na hoef je niet in te geven.

Poort: 7685

Inloggegevens zijn hetzelfde als die van DirectAdmin. Je verbind met het onderstaande commando waarbij je voor het apenstaartje de gebruikersnaam plaatst en na het apenstaartje het server IP-adres of de server URL plaatst:

ssh u*****p****@1.1.1.1 -p 7685

Druk vervolgens op enter en voer je wachtwoord in. Hierna moet de verbinding tot stand komen. Lukt dit niet, verander dan even je DirectAdmin wachtwoord en probeer het opnieuw.

Verbinden met SSH

Heb je SSH reeds ingeschakeld voor je webhosting pakket en wil je graag verbinden met je hosting via SSH? Dat kan je eenvoudig doen aan de hand van de handleiding Hoe verbind ik met SSH?.

SSH Keys

Wil je graag naast het inschakelen van SSH ook gebruik maken van SSH keys? Dan kun je de volgende handleiding Hoe voeg ik een SSH key toe aan mijn hostingpakket? voor normale hosting pakketten gebruiken of Hoe voeg ik een SSH key toe aan een gebruiker (dedicated server)? voor wanneer je een dedicated server gebruikt.

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze supportkanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!