Vimexx Facebook

Wat komt er bij een domeinnaam verhuizing kijken?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Wat komt er bij een domeinnaam verhuizing kijken?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Wanneer je een domeinnaam verhuist komt hier van alles bij kijken. Heel belangrijk is natuurlijk dat je de juiste domeinnaam verhuist. Check dus altijd op spellingfouten!

Direct naar:

Voordat je je domeinnaam wilt gaan verhuizen dien je onderstaande stappen te voltooien om het proces zo vloeiend mogelijk te doorlopen en geen vervelende vertraging of problemen te ervaren.

Lock op je domeinaam verwijderen

Alvorens je een verhuizing start moet je controleren of er een "lock" of "clientTransferProhibited" op je domeinnaam staat.

Hoe controleer je een lock op een domeinnaam?

Je surft naar https://whois.domaintools.com , voert hier de domeinnaam in en kijkt dan bovenaan bij het kopje "Registrar status".

Wanneer dat het geval is, is het absoluut niet mogelijk je domeinnaam te verhuizen. Haal de lock van je domeinnaam af of vraag de partij waar je domeinnaam nu nog geregistreerd staat of zij de lock eraf willen halen. Check meteen of het e-mailadres dat in de houder gegevens staat correct is. Het gaat hier om de zogenoemde "Registrant Email" vakje. 

 Hier ontvang je bij sommige extensies namelijk een verificatiemail op die je dient te accepteren alvorens de verhuizing in gang kan worden gezet.

Domeinnaam verhuizen

Op onze domeinnaam verhuizen pagina voer je jouw domeinnaam in. Op het onderstaande plaatje zie je dat we vimexx.nl als voorbeeld hebben gebruikt.

Omdat vimexx.nl al geregistreerd is geeft ons systeem dan de optie om te verhuizen weer aan de linkerkant via de oranje knop.

Dit is natuurlijk wel met een beveiliging zodat alleen de eigenaar van een domein de verhuizing kan doorvoeren. Deze code noemen we ook wel "Verhuistoken, token, auth code, of EPP code".

Hoe werkt de verhuiscode of token beveiliging?

De verhuisbeveiliging gaat met een token. Een token is een reeks van tekens, die kunnen bestaan uit vreemde tekens, letters en cijfers. De opbouw van een token verschilt wel per extensie. In veel gevallen wordt een token ook wel een EPP code, verhuiscode of verhuistoken genoemd. De token is op te vragen bij de huidige provider. Bij ons is de token via het klantenpaneel eenvoudig op te vragen via Domeinen beheren.

Tijdens het bestellen van de domeinnaam of eigenlijk de verhuizing kun je de token invoeren voordat je de bestelling in je winkelwagen plaatst, zie hieronder het voorbeeld:

Je kunt de token ook later invoeren, de verhuizing zal echter pas doorgevoerd worden wanneer de token ingevoerd is.

Verificatiemail

Zodra je de verhuizing betaald hebt en deze verwerkt is in ons systeem ontvangt de houder van het domein bij sommige extensies een verificatiemail. In deze mail staat een link waarop je dient te klikken waarna de verhuizing geverifieerd wordt.

Op het moment dat je de verificatiemail bevestigd hebt duurt het 5 tot 7 dagen voordat je domeinnaam verhuist is. Bij een .nl/.eu/.be domein wordt je domein direct verhuist. Helaas kunnen wij het proces van de overige domeinnamen niet versnellen.

Mocht je problemen ervaren bij de verhuizing van je domeinnaam staat onze helpdesk altijd voor je klaar! Dit kan per live chat of via ons ticket systeem.

Gratis verhuizen van je .NL domeinnaam

Bij Vimexx hebben we een unieke methode gemaakt waarmee jij gratis jouw .NL domeinnaam kan verhuizen van een andere provider naar Vimexx toe. Je betaalt zodoende niet dubbel voor een verhuizing of periode en kan toch genieten van alle gratis extra's die Vimexx jou aanbied. Meer weten? Lees dan nu hoe jij jouw gratis domeinnaam verhuizen kan!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?