Vimexx Facebook

Hoe maak je eigen nameservers aan?

Bijgewerkt op 12-04-2019

Wil jij als reseller liever je eigen nameservers hanteren? Geen enkel probleem! Je kan al gebruik maken van onze whitelabel nameservers maar het is ook zeker mogelijk om je eigen nameservers te hanteren. Er moeten echter wel een aantal dingen gebeuren om dit te realiseren, we leggen dit graag voor je uit.

Nameservers aanmaken

Allereerst dien je de nameservers aan te maken, hiervoor dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je de nameservers wenst aan te maken.

Stap 1

Onder "Your Account" vind je "DNS Management" klik hierop.

Stap 2

Je krijgt nu alle DNS records voor je domein te zien, hier gaan we enkele nieuwe records in aanmaken. Scroll helemaal naar onderen.

Maak de volgende records aan:

ns1 A 185.104.28.19
ns2 A 46.101.179.64
ns3 A 178.62.208.8 (optioneel)

ns1 AAAA 2a06:2ec0:1::10
ns2 AAAA 2a03:b0c0:3:d0::116:2001
ns3 AAAA 2a03:b0c0:2:d0::57:1001 (optioneel)

Aan de linkerkant plaats je dus als voorbeeld ns1 en aan de rechterkant het IP-adres. Daarna klik je op "Add" om de record aan te maken.

Stap 3

Als je dit gedaan hebt keer je terug naar je reseller level en klik je onder "Advanced Features" op "Nameservers", hier voer je vervolgens onderaan (dus geen nameservers laten creëren) je eigen aangemaakte nameservers in, daarna klik je weer op "Save".

Nameservers laten goedkeuren

Nadat je de nameservers hebt aangemaakt dien je bij ons een ticket aan te maken zodat wij je nameservers kunnen goedkeuren. Een ticket maak je aan via het klantenpaneel. Geef hierbij aan wat de nameservers zijn zodat we dit direct goed en snel kunnen controleren. Je ontvangt van ons daarna een reactie zodra de nameservers in gebruik genomen kunnen worden.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -