Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 14-11-2016

De meeste webwinkels presenteren de producten in hun aanbod door verschillende productfoto’s te plaatsen. Een goede manier om precies te laten zien wat je verkoopt, maar sommige consumenten vinden een of meerdere foto’s niet voldoende om een duidelijk beeld te krijgen van een specifiek product. Voor deze consumenten kun je nu ook een andere manier kiezen om jouw producten te presenteren, namelijk met de productvideo. Wat een productvideo precies is, welke voordelen deze video met zich meebrengt voor jou als ondernemer en voor welke producten een productvideo voornamelijk interessant kan zijn, lees je in dit artikel.

De productvideo: een korte video over een specifiek product

Een productvideo is een korte video die gebruikt wordt om een specifiek product te presenteren. Verkoop je bijvoorbeeld een mobiele oplader voor de iPhone, dan kun je een productvideo gebruiken om dit product te presenteren. Je laat het product niet alleen van alle kanten zien, maar vertelt in de video ook wat meer over de werking van het product in kwestie. Je laat zien hoe het product werkt, je gebruikt het product kort om te laten zien dat het daadwerkelijk werkt en je geeft wat interessante achtergrondinformatie in een voice-over. Door een video te gebruiken, combineer je productfoto’s met de productomschrijving en laat je een specifiek product echt in ‘real life’ zien aan je klanten.

De voordelen van een productvideo

Steeds meer ondernemers gebruiken niet alleen productfoto’s om hun aanbod te presenteren, maar zetten ook productvideo’s online. Kies je voor het gebruik van een video naast de foto’s in je webwinkel, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Een video laat een product van alle kanten zien, voor een duidelijk beeld van een specifiek item.
  • Een video laat klanten zien hoe een product gebruikt moet worden.
  • Een video overtuigt klanten dat een specifiek product ook echt werkt en dat het bijvoorbeeld erg gemakkelijk te gebruiken is.

Door een video te gebruiken om een item te presenteren, kun je twijfelende klanten echt over de streep trekken. Mensen die niet overtuigd worden door enkel wat foto’s en een korte productomschrijving, kunnen zomaar over de streep getrokken worden door een duidelijke productvideo.

Een productvideo: wanneer is het interessant?

Een video kan in feite voor ieder product gebruikt worden om het item in kwestie duidelijk en aantrekkelijk te presenteren. Wel zijn er over het algemeen drie productgroepen die extra goed verkocht kunnen worden door een productvideo te gebruiken, namelijk:

  1. Huishoudelijke apparaten. Tel Sell doet het al jaren: het aantrekkelijk presenteren van huishoudelijke producten in een uitgebreide video. Van stofzuigers tot blenders: je presenteert ze allemaal duidelijk en aantrekkelijk in een productvideo.
  2. Elektronische apparaten. Een camera is niet zo interessant om in een productvideo te presenteren, maar bij bepaalde elektronische apparaten werkt een productvideo wel erg goed. Denk hierbij aan mobiele opladers, accessoires voor camera’s, drones, et cetera.
  3. Mode. Een filmpje van een model die over de catwalk loopt met een mooie jurk kan zomaar iemand overtuigen die prachtige jurk aan te schaffen. Het hoeft niet eens een professioneel filmpje te zijn, als het item in kwestie maar duidelijk in beeld komt.

Verkoop jij een van bovenstaande producten? Dan kun jij ook gebruik maken van productvideo’s om jouw aanbod zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Het is een investering om de video’s te maken, maar deze investering betaalt zich wel terug in de vorm van hogere omzet- en winstcijfers.

- 5 van 5 sterren -