Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 25-11-2015

In de decembermaand geven consumenten standaard meer geld uit dan in andere maanden van het jaar. De reden dat er in de decembermaand zo veel uitgegeven wordt, heeft natuurlijk te maken met het feit dat er in december verschillende feestdagen op de planning staan. Vooral Sinterklaas en Kerst zijn voor online ondernemers de dagen om flinke omzet te maken, simpelweg omdat er voor deze feestdagen veel cadeaus worden aangeschaft. Heb jij een Magento webshop en wil je van de stijgende online bestedingen van consumenten profiteren? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om jouw webwinkel helemaal klaar te maken voor de feestdagen en maak zo veel mogelijk omzet in deze gezellige maand.

Tip 1: geef jouw webwinkel een aangepast design

Magento kent vele (gratis) thema’s die je kunt gebruiken om jouw webwinkel een uniek design te geven. Onder de vele (gratis) thema’s die je voor jouw Magento webshop kunt downloaden, vallen ook enkele thema’s die speciaal ontworpen zijn voor de feestdagen. Is het bijna Sinterklaas? Geef jouw webwinkel dan een echt Sinterklaas design om de bezoekers van jouw webshop nog meer in de feeststemming te brengen. Is Sinterklaas weer terug naar Spanje, dan kun je jouw webwinkel een echte kerstsfeer geven. Door een feestelijk design aan jouw webwinkel te geven, breng je de bezoekers van jouw webwinkel echt in de feeststemming en kun je jouw omzet mogelijk verhogen. En omdat thema’s eenvoudig gedownload en geïnstalleerd kunnen worden, kost het slechts enkele minuten om jouw webwinkel een make-over te geven.

Tip 2: lanceer speciale aanbiedingen

Omdat de decembermaand een vrij dure maand is, zijn veel consumenten op zoek naar leuke aanbiedingen bij het aanschaffen van de cadeaus voor Sinterklaas en Kerst. Wil je hier slim op inspelen, dan lanceer je enkele speciale aanbiedingen voor Sinterklaas en Kerst. Geef met Sinterklaas bijvoorbeeld 10 procent korting op alle beautyproducten in jouw webwinkel en geef klanten rond Kerst standaard een gratis verzending en je kunt veel verkopen stimuleren. Consumenten gaan nog altijd op zoek naar de goedkoopste aanbieder, dus houd goed in de gaten welke aanbiedingen jouw belangrijkste concurrenten lanceren en probeer de goedkoopste aanbieder te zijn. Per product maak je in dit geval iets minder omzet, maar je stimuleert wel het aantal verkopen waardoor de totale omzet flink stijgt.

Tip 3: geef jouw Magento webshop een online podium

Om te profiteren van de verhoogde online bestedingen in de maand december, moet je natuurlijk wel klanten in jouw webwinkel krijgen. Om zo veel mogelijk bezoekers op jouw Magento webshop te krijgen en zo veel mogelijk omzet te maken, is het belangrijk om jouw website online podium te geven. Dit kun je doen door een advertentiecampagne met Google Adwords te starten, maar ook door een campagne op social media (Facebook, Twitter) te starten en op deze manier klanten naar jouw webwinkel te lokken. Het starten van een tijdelijke online campagne kost misschien enkele honderden euro’s, maar als je jouw campagne slim insteekt kun je duizenden euro’s extra omzet maken.

Je kunt een campagne starten om jouw webwinkel over het algemeen te promoten, maar je kunt ook de speciale aanbiedingen van tip 2 promoten met een advertentiecampagne.

- 5 van 5 sterren -