Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 27-11-2015

Zelf een Magento webshop maken: de voordelen

Als je zelf een Magento webshop maken wil, profiteer je van enkele voordelen. Het belangrijkste voordeel van het zelf ontwikkelen van een Magento webshop, is dat je op deze manier veel geld bespaart. Ben je een startende ondernemer en wil je jouw investeringen zo laag mogelijk houden, dan is het zelf ontwikkelen van een webwinkel zeker een aanrader. Door zelf aan de slag te gaan met jouw webwinkel, bespaar je namelijk honderden tot duizenden euro’s.

Een ander voordeel van het zelf ontwikkelen van een Magento webwinkel, is dat het zelf maken van een webshop met Magento helemaal niet zo moeilijk is. Magento is een vrij gebruiksvriendelijk systeem en er zijn diverse handleidingen voor het ontwikkelen van een Magento webwinkel te vinden op het internet, dus in feite kan iedere leek gewoon een webwinkel in Magento maken.

Het laatste voordeel van het zelf ontwikkelen van een Magento webwinkel, is dat de software van Magento op deze manier goed leert kennen. Moet je na het ontwikkelen van jouw webshop een keer een aanpassing doorvoeren, dan is de kans groot dat je meteen weet hoe dit moet. Heb je iemand ingehuurd voor het maken van jouw webwinkel, dan moet je deze expert bellen om aanpassingen door te voeren of ben je zelf lang bezig met het uitvogelen van de software om een aanpassing door te voeren.

Iemand inhuren voor het maken van een webwinkel: de voordelen

Het zelf ontwikkelen van een Magento webwinkel brengt voordelen met zich mee, maar het inhuren van een professional om met jouw webwinkel aan de slag te gaan heeft ook zeker enkele pluspunten. Het eerste pluspunt van het inhuren van een professional voor het ontwikkelen van jouw Magento webwinkel, is dat je op deze manier zelf meer tijd over houdt om andere dingen te doen. Het ontwikkelen van een Magento webshop kost veel tijd en door de ontwikkeling uit handen te geven, hoef je zelf geen tijd en moeite in de webshop te investeren.

Daarnaast weet je bij het inhuren van een professional zeker dat jouw webwinkel op de beste manier ontwikkeld wordt. Ga je zelf aan de slag met jouw webshop, dan kan er nog wel eens iets fout gaan en is de kans groot dat je jouw webwinkel niet altijd optimaal insteekt. Huur je een professional in, dan weet je zeker dat je een goede webwinkel krijgt.

Tot slot kun je een professional niet alleen raadplegen voor het ontwikkelen van de webwinkel, maar kun je de professional ook opbellen als er iets aangepast moet worden in de webwinkel of als je een vraag hebt over jouw online shop. Maak je jouw webwinkel zelf, dan krijg je deze professionele ondersteuning niet.

Zelf maken of laten maken?

De beste manier om te achterhalen of je jouw webwinkel zelf wil maken of iemand in wil huren om jouw webwinkel te maken, is door kritisch te kijken naar de tijd die je hebt en het geld dat je wil investeren in jouw webwinkel. Heb je meer tijd dan geld, dan kun je beter zelf aan de slag gaan met jouw Magento webshop. Heb je meer geld dan tijd, dan kun je beter een professional inhuren voor het ontwikkelen van jouw eigen webwinkel.

- 5 van 5 sterren -