Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 13-07-2016

Ga jij een WordPress website maken en wil je dat deze website op en top trendy wordt of wil je jouw huidige website een make-over geven? Lees dan in dit artikel welke drie design trends je in ieder geval door moet voeren in het design van jouw website. Voer je deze drie design trends door in jouw WordPress website, dan is het design van jouw website helemaal up-to-date.

Trend #1: grote afbeeldingen met een witte achtergrond

We zien het steeds meer terug: websites met grote afbeeldingen die ruim opgezet worden op een witte achtergrond. Websites zijn steeds vaker ruimtelijk en steeds minder vaak compact, zoals we enkele jaren geleden veel zagen. Lappen tekst worden niet meer gebruikt, maar iedere afbeelding wordt wel voorzien van een klein stukje tekst. Het liefst met een icoontje erbij, zodat de tekst visueel benadrukt wordt en er nog meer visuele hoogtepunten op een webpagina te vinden zijn. Enkele themes die ruimtelijk opgezet zijn, zijn de WordPress themes Hayden, Enfold, DW en Hardy. Bekijk deze thema’s eens en je hebt een duidelijk beeld van wat deze trend precies inhoudt.

Trend #2: one-page navigatie die je moet doorlopen door te scrollen

Een andere trend die we veel terug zien bij WordPress websites, is de trend van de one-page navigatie. In dit geval bestaat de website niet uit meerdere pagina’s, maar wordt er vanuit het oogpunt van de bezoeker één pagina gebruikt voor een website. Om alle onderdelen van de website op die ene pagina te kunnen tonen, kun je ver naar beneden scrollen. Klik je op een bepaald onderdeel in het menu, dan scrolt de website automatisch naar beneden om je naar het juiste punt op de pagina te navigeren.

Een one-page website is overzichtelijker, maar ziet er ook net wat netter uit dan een website met een uitgebreid menu met meerdere pagina’s. Overigens zal niet iedereen deze trend door kunnen voeren, want de one-page navigatie is alleen geschikt voor kleinere websites. Heb je een webwinkel of een website met veel informatie, dan is de one-page website iets te klein en onoverzichtelijk voor jou. Je wil natuurlijk niet dat je klanten oneindig door moeten scrollen om alle informatie op jouw website te kunnen bekijken.

Trend #3: een megamenu met meerdere kolommen

De meeste oudere WordPress website hebben een menu met submenu, die een rijtje van onderliggende pagina’s in het menu laat zien. Dit werkt prima, maar ook wel enigszins beperkend. Door een megamenu te gebruiken in jouw website, kun je meerdere kolommen in je menu opnemen. Dit maakt het menu niet alleen overzichtelijker, maar ook mooier. Zeker omdat je teksten en zelfs afbeeldingen in het menu op kunt nemen, is het megamenu echt de toekomst.

Door een megamenu in je website te implementeren, maak je jouw website gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Daarnaast is het een goede manier om een doorgaans saai onderdeel van je website om te toveren tot een interessant onderdeel, namelijk een menu met leuke teksten en mooie afbeeldingen.

- 5 van 5 sterren -