Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 12-04-2018

Een CMS (Content Management Systeem) is een platform dat je gebruikt om een website of webwinkel op te zetten en vervolgens te beheren. Er zijn vele verschillende Content Management Systemen. WordPress is een van de bekendste en populairste systemen van de wereld. Meer over dit systeem, lees je op deze pagina.

 

Een open-source CMS

WordPress is een zogeheten open-source CMS, ofwel een CMS met open code. Dit betekent simpelweg dat iedereen de code van WordPress in kan zien én aan kan passen. Een groot voordeel van een open-source CMS, is dat vele ontwikkelaars van over de gehele wereld met de code van dit CMS aan de slag kunnen. Zo kun je als ontwikkelaar helemaal zelf een uitbreiding voor WordPress maken, zoals een nieuw thema of een plugin. Heb je een WordPress website, dan heb je duizenden verschillende thema’s en plugins om jouw website helemaal naar wens aan te passen.

 

Het nadeel van een open-source CMS, is dat hackers de code van WordPress ook kunnen zien. Als WordPress gebruiker moet je dan ook continu op je hoede zijn en maatregelen nemen om jouw website te beschermen tegen hackers en andere internetcriminelen.

 

De voordelen van WordPress

WordPress heeft vele interessante voordelen. De belangrijkste pluspunten van het CMS, zijn de volgende:

- WordPress is erg gebruiksvriendelijk. Ook als je totaal geen ervaring hebt met dit systeem, heb je het CMS snel onder de knie.

- WordPress is continu in ontwikkeling. Iedere dag worden er nieuwe thema’s en plugins geïntroduceerd.

- WordPress is volledig gratis te gebruiken. Sommige thema’s en plugins kosten geld, maar dit is zeker niet altijd het geval. Je kunt dit CMS dan ook volledig gratis gebruiken, als je wil.

- Een WordPress website wordt goed weergegeven op alle mogelijke devices. Jouw website is dan ook altijd mobiel vriendelijk, als je deze in WordPress bouwt.

- WordPress websites worden goed geïndexeerd door Google. Zeker als je je zelf inzet voor SEO, is jouw website goed vindbaar in de zoekmachines.

 

Wil jij van deze voordelen profiteren? Laat dan een WordPress website ontwikkelen door een expert of ga zelf met dit gebruiksvriendelijke systeem aan de slag.

De nadelen van WordPress

WordPress heeft vele voordelen, maar helaas kent het CMS ook enkele nadelen. Zo is WordPress, zoals al eerder vermeld, niet altijd even veilig. Zeker als je jouw WordPress website niet goed beveiligt, is de kans groot dat je site gehackt wordt. Daarnaast moet je jouw WordPress website regelmatig updaten. Dit kost veel tijd en energie, maar goed onderhoud is wel erg belangrijk. Onderhoud je jouw website niet goed, dan is de kans op een hack weer groter.

 

Het laatste nadeel van WordPress, is dat dit systeem niet altijd snel is. Zeker als je veel plugins hebt geïnstalleerd, kan jouw WordPress website langzaam zijn.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -