Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 06-06-2018

Je kunt ervoor kiezen een WordPress Child theme te gebruiken voor jouw website. Heb je geen idee wat dit voor thema is? Lees dan snel verder, want op deze pagina beschrijven we niet alleen wat een WordPress Child theme is, maar ook waarom je dit thema kan gebruiken. Tot slot lees je meer over de bekendste WordPress Child themes en het zelf maken van een Child theme voor WordPress.

 

Wat is een WordPress Child theme?

Een WordPress Child theme is een WordPress thema dat alle functionaliteiten van een zogeheten Parent theme overneemt. Een Parent theme is het bovenliggende thema van een WordPress Child theme. Door een Child theme te gebruiken, kun je bepaalde zaken aan het Parent theme aanpassen. Dit doe je zonder het Parent theme daadwerkelijk te veranderen: je past alleen het Child theme aan.

 

Waarom gebruik je een WordPress Child theme?

Je kunt een Parent theme aanpassen zonder een Child theme te gebruiken, maar wij raden WordPress gebruikers altijd aan om met een WordPress Child theme te werken bij aanpassingen. Dit doen we niet voor niets. Pas je het Parent theme aan en krijgt deze even later een update, dan ben je al je aanpassingen kwijt. Pas je het Child theme aan, dan ben je je aanpassingen niet kwijt als het Parent theme een update krijgt.

Wp Child Theme

De bekendste WordPress Child themes

Er zijn diverse bekende WordPress Child themes. De bekendste aanbieder van Child themes voor WordPress, is StudioPress. Dit bedrijf heeft één hoofdthema gemaakt voor WordPress en heeft binnen dit framework weer meerdere Child themes ontwikkeld. Als het hoofdthema van StudioPress wordt aangepast, gaan de wijzigingen in de Child themes niet verloren.

 

Zelf een WordPress Child theme maken

Je kunt er ook voor kiezen zelf een WordPress Child theme te ontwikkelen. Dit is helemaal niet zo moeilijk, zeker niet als je veel ervaring hebt met WordPress en handig bent met een computer. Om je eigen WordPress Child theme te maken, raadpleeg je een van de vele handleidingen die er online te vinden zijn. Lukt het toch niet je eigen theme te maken? Dan gebruik je gewoon een bestaande Child theme voor WordPress. Deze zijn er meer dan genoeg.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -