Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 07-05-2018

De komende weken gaat Google de Mobile-First Index uitrollen. Dit betekent dat iedere ondernemer met een website of webwinkel met deze index te maken krijgt. Maar wat houdt de Google Mobile-First Index eigenlijk in en hoe kun je je website voorbereiden op de introductie van deze index? Je leest het op deze pagina.

 

Wat is de Google Mobile-First Index?

Nu gebruikt Google de desktopversie van je website om jouw site te indexeren. Dit betekent dat de content die de desktopversie van jouw website bevat, opgeslagen wordt op de servers van Google. Vervolgens wordt deze content door Google gecontroleerd en beoordeeld. Op basis van deze beoordeling krijgt je website een bepaalde positie in de zoekresultaten van Google.

 

Als de Google Mobile-First Index uitgerold wordt, verandert de situatie. Als Google deze index heeft uitgerold, wordt namelijk de mobiele versie van jouw website gebruikt als uitgangspunt bij het indexeren. Heb je geen mobiele website? Dan wordt alsnog de desktopversie van je website onder de loep genomen. Google heeft echter de voorkeur voor de mobiele versie van je site bij het indexeren. Daar komt de naam ‘Mobile-First Index’ dan ook vandaan.

Google Mobile

Jouw website prepareren voor de Google Mobile-First Index

Omdat Google alsnog de desktopversie van jouw website kan indexeren, ben je niet verplicht een mobiele website te ontwikkelen. Toch raden wij je aan dit wel te doen. Blijf je bij de desktopversie van je website en neem je geen mobiele versie, dan loop je namelijk het risico dat het algoritme van Google andere websites boven die van jou zal plaatsen. Niet om SEO redenen, maar simpelweg omdat deze websites wel geoptimaliseerd zijn voor de vele mobiele internetgebruikers. Ook als de desktopversie van je website ontzettend goed in elkaar zit, kun je op deze manier in de problemen komen.

 

Daarom raden wij je aan je voor te bereiden op de komst van de Google Mobile-First Index door een mobiele website te ontwikkelen. Zorg ervoor dat deze website goed geoptimaliseerd is voor Google, voor de beste positie in de zoekresultaten. Heb je al een mobiele website? Steek dan wat extra tijd, energie en geld in de optimalisatie van je mobiele site. Zo kom je, met een beetje hulp van de Mobile-First Index van Google, hoger in de zoekresultaten terecht.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -