Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 06-06-2018

Je bent al een tijdje druk bezig met zoekmachineoptimalisatie en je website is inderdaad hoger in de zoekresultaten van Google terecht gekomen. Toch ben je nog niet helemaal tevreden: wat jou betreft mag je website nog wel wat hoger in Google komen. Om inderdaad een hogere positie te krijgen in de populaire zoekmachine, kun je diverse SEO tools gebruiken. De vijf beste tools beschrijven we in dit artikel.

 

Tool #1: Google Keyword Planner

De tool Google Keyword Planner helpt je een goed zoekwoordenonderzoek te doen. Ook kun je de tool gebruiken om keyword statistieken in kaart te brengen. De tool komt niet alleen met suggesties voor goede zoekwoorden, maar kan je ook direct vertellen wat de ‘cost per click’ van een specifiek zoekwoord is. Als je inderdaad besluit een keyword suggestie van de tool over te nemen, weet je meteen hoe duur het (ongeveer) is om met dit zoekwoord te adverteren in Google. Handig!

google keyword planner

Tool #2: Keywoordtool.io

Keywordtool.io werkt ongeveer hetzelfde als Google Keyword Planner. Ook deze tool kun je gebruiken om een zoekwoordenonderzoek te doen. De tool geeft niet alleen suggesties voor nieuwe zoekwoorden, maar kan ook informatie geven over zoekvolumes. Deze informatie is erg specifiek: de tool kan je zelfs vertellen welk zoekvolume een specifiek keyword maandelijks heeft.

keyword tool

Ook erg handig: met de tool Keywordtool.io kun je gerelateerde zoekwoorden opvragen. Typ je bijvoorbeeld ‘SEO tools’ in, dan krijg je alle gerelateerde zoekwoorden voor dit keyword te zien. Denk hierbij aan zoekmachineoptimalisatie, zoekmachine optimalisatie, online marketing bureau en ga zo maar door.

 

Tool #3: Ahrefs

Een andere tool die je kunt gebruiken om je website beter te laten scoren in de zoekresultaten van Google, is Ahrefs. Deze tool laat je uitgebreide zoekwoordstatistieken zien. Niet alleen van je eigen website, maar ook van de websites van je concurrenten. Handig, want dit betekent dat je met de tool kunt zien op welke zoekwoorden jouw concurrenten goed scoren. Dit inzicht kun je vervolgens gebruiken om de positie van je eigen website te verbeteren.

ahrefs.com

Verder heeft deze SEO tool nog vele andere handige functies. Je kunt met Ahrefs zelfs zien hoe moeilijk het is om op een bepaald zoekwoord te scoren. Twijfel je nog een beetje of je je wel of niet op een bepaald zoekwoord moet focussen in je SEO strategie? Dan kan dit inzicht je zeker helpen de juiste beslissing te maken. Zo kun je ervoor kiezen een bepaald zoekwoord achterwege te laten in je strategie, simpelweg omdat het erg moeilijk is om hoog te scoren op dit zoekwoord. Ook kun je besluiten in SEA te investeren voor dit zoekwoord, zodat je de vele concurrentie op het gebied van SEO voor bent.

 

Tool #4: SEO Yoast

SEO Yoast is de bekendste SEO plugin voor WordPress. Je kunt deze tool gebruiken om interessante informatie te verzamelen, bijvoorbeeld over de keyword density op een bepaalde pagina op je website, maar de tool kan je ook helpen betere meta’s op te stellen. Als je een metatitle of metadescription schrijft die volgens de tool niet goed is, word je op je vingers getikt. Zeker handig als je geen ervaring hebt met SEO en daarom nog wat (beginners)fouten maakt.

yoast

Tool #5: Siteliner

Tot slot is er nog de SEO tool Siteliner. Deze tool brengt niet alleen de statistieken van een website in kaart, maar helpt je bovendien te checken of er op jouw website mogelijk dubbele content staat. Dubbele content kan voor een ‘penalty’ van Google zorgen en dus voor een lagere positie in de voor jou relevante zoekresultaten. Daarom is het zeker interessant om Siteliner te gebruiken en even te checken of jouw website wel of geen dubbele content heeft.

siteliner

Tip: gebruik meerdere SEO tools

Wij raden je aan meerdere SEO tools te gebruiken. De ene tool laat de statistieken van je website heel duidelijk zien, de andere tool kan je echt goed helpen goede keywords voor jou SEO campagne te verzinnen. Kortom, iedere tool heeft zo zijn eigen pluspunten. Door meerdere tools te gebruiken, kun je van meerdere pluspunten profiteren.

 

Je kunt bijvoorbeeld Google Keyword Planner gebruiken in combinatie met Ahrefs en Siteliner, maar je kunt ook Keywoordtool.io en SEO Yoast gebruiken. Om te achterhalen welke tools jij het fijnst vindt en welke combinatie van tools het beste werkt, raden wij je aan om alle tools in dit artikel eens te testen. De tools die jij fijn vindt werken, blijf je gebruiken om je website hopelijk zo snel mogelijk een hogere positie in de zoekresultaten van Google te geven.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -