Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 07-02-2018

Is je website professioneel, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, dan beloont Google je met een hogere positie in de zoekresultaten. Velen weten dit wel, maar het is minder bekend dat Google ook naar de snelheid van een website kijkt bij het indexeren. Sterker nog, websites met een hoge zogeheten pagespeed worden beloond met een hogere positie in de zoekmachine.

 

Jouw huidige pagespeed achterhalen

Iedere pagina op je website heeft een bepaalde pagespeed. Dit is de snelheid waarmee de pagina helemaal ingeladen kan worden. Heb je een snelle website, dan is je pagespeed hoog. Heb je een langzame website, dan is je pagespeed laag. Google straft dit af met een lagere positie in de zoekresultaten op de voor jouw bedrijf relevante zoekwoorden.

 

Er zijn diverse tools om de pagespeed van jouw webpagina’s te testen. Eén van de bekendste tools is PageSpeed Insights van Google. Je vult de url van een pagina in, Google onderzoekt de pagina kort en je krijgt een kort verslag met onder andere de pagespeed van de betreffende pagina. Goed om te weten: Google doet vaak een steekproef bij het bepalen van de pagespeed van je website. Dit betekent dat je eigenlijk al je pagina’s moet testen op de pagespeed, om vervolgens alle pagina’s met een lage pagespeed te verbeteren.

 

De pagespeed van je site verhogen: drie tips

Heb je jouw webpagina’s onder de loep genomen met PageSpeed Insights van Google en ben je erachter gekomen dat de gemiddelde webpagina een lage pagespeed heeft? Dan kun je hier gelukkig wel iets aan doen. Met onderstaande drie tips kun je de pagespeed van je website op de korte termijn verhogen. Zo krijg je sneller een hogere positie in de zoekresultaten van Google.

 

Tip 1: maak gebruik van browser caching

Als je gebruik maakt van browser caching, geef je eigenlijk aan dat webbrowsers bestanden van je website op mogen slaan. Slaan browsers bestanden van je site op en wordt je website nog een keer bezocht, dan kan de site sneller ingeladen worden. Dit betekent dat de pagespeed bij terugkerende bezoekers omhoog gaat.

 

Tip 2: maak afbeeldingen kleiner

De afbeeldingen in de slider op je website maak je liever niet kleiner, maar niet alle afbeeldingen op je site hoeven ontzettend groot te zijn. Check de database van je website eens en achterhaal hoe groot de afbeeldingen op je site zijn. Afbeeldingen die onnodig groot zijn, comprimeer je om je pagespeed te verhogen.

 

Tip 3: goede webhosting afsluiten

Een goede webhoster maakt gebruik van een server die snel reageert op aanvragen van internetgebruikers. Dit is een server met een lage reactietijd. Oftewel, als jouw website bezocht wordt door een internetgebruiker, kan de server deze site snel reageren en je website snel inladen. Door een hostingpakket af te sluiten bij een partij met een snelle server, kun je jouw website zonder enige moeite sneller maken.

 

Vimexx heeft servers met lage reactietijden. Sluit je een van onze hostingpakketten af, dan kun je jouw website zonder enige moeite een stuk sneller maken. Het resultaat? Een hogere positie in de zoekresultaten van Google, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

- 5 van 5 sterren -