Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 11-10-2017

Je wil dat de bezoekers van je website zo lang mogelijk op jouw site rondsnuffelen. Kijken ze langer op je website, dan is de kans namelijk groter dat ze uiteindelijk een product of dienst bestellen, contact met je opnemen of een andere gewenste actie ondernemen. Maar hoe zorg je ervoor dat de bezoekers van je website zo lang mogelijk op je site blijven? Je leest het in dit artikel. Zo geven we op deze pagina drie tips voor een langer websitebezoek.

 

Tip 1: benoem gerelateerde items

Je kunt het websitebezoek van een consument verlengen door hem of haar gerelateerde items voor te stellen. Dit is voornamelijk interessant als je een webwinkel runt. Bekijkt de bezoeker van je website bijvoorbeeld een mooie broek, dan kun je onderaan de pagina gerateerde items tonen. Dit kan bijvoorbeeld een shirt zijn die mooi staat bij de specifieke broek of een mooi paar schoenen. Klikt de websitebezoeker op gerelateerde items, dan blijft hij of zij langer op je website. Ook is de kans groot dat de websitebezoeker niet alleen de broek bestelt, maar ook dat leuke shirt in zijn of haar winkelmandje plaatst.

 

Tip 2: plaats veel interne links

Je kunt een websitebezoek ook verlengen door zo veel mogelijk interne links te plaatsen. Door middel van de interne links op je website gaan jouw websitebezoekers namelijk van pagina naar pagina. De kans is groot dat ze op een of meerdere pagina’s op je website uiteindelijk actie ondernemen, bijvoorbeeld door een product te bestellen of een contactformulier in te vullen.

 

Tip: check regelmatig of alle links op je website nog werken. Verwijder je een pagina of wijzig je de url van een pagina op je website, dan werkt de link naar deze specifieke pagina niet meer. Zo ontstaat er een zogeheten dode link. Deze links zijn onwenselijk. Niet alleen omdat ze jouw websitebezoekers laten verdwalen, maar ook omdat ze een negatief hebben op de zoekmachine vriendelijkheid van je website. Er zijn diverse tools om dode links te herkennen en direct te verwijderen. Wij raden je aan deze tools eens in de zoveel maanden te gebruiken.

 

Tip 3: zorg voor interessante content

Je kunt je websitebezoekers ook langer op je site houden door interessante content te delen. Dit kun je op diverse pagina’s binnen je website doen. Je kunt interessante content op de homepage delen, maar je kunt ook interessante informatie delen op productpagina’s. En wil je een grote hoeveelheid informatie delen, zodat de bezoekers van jouw website echt langer op je site blijven? Dan kun je het beste blogberichten schrijven.

 

Schrijf je blogberichten die jouw websitebezoekers graag helemaal door willen lezen, dan wordt het gemiddelde websitebezoek vanzelf langer. Ook kun je door middel van interessante content laten zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Dit betekent dat interessante content niet alleen een positief effect heeft op de duur van een gemiddeld websitebezoek, maar ook op jouw bedrijfsimago.  

- 5 van 5 sterren -