Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 17-01-2018

Het ontwikkelen van een professionele, overtuigende en gebruiksvriendelijke website is niet gemakkelijk. Zo zijn er vele fouten die je kunt maken in de ontwikkeling van je website, die jouw online succes flink in de weg kunnen zitten. Welke fouten het meest gemaakt worden door ondernemers met een eigen website, lees je op deze pagina.

 

Als je je in de vijf meest gemaakte fouten in websites verdiept, kun je deze fouten vermijden bij het ontwikkelen van je eigen website. Dit maakt het maken van een professionele, overtuigende, gebruiksvriendelijke en écht succesvolle website gemakkelijker.

 

Fout 1: goedkope hosting

Veel ondernemers proberen geld te besparen door goedkope hosting af te sluiten. Dit klinkt interessant, maar goedkope hosting heeft wel een slechte invloed op de gebruiksvriendelijkheid van je website. Zit je met duizenden klanten op één server, dan wordt je website namelijk standaard langzamer. Een langzame website is niet gebruiksvriendelijk, dus je kunt goedkope hosting beter vermijden als je een echt goede website wil ontwikkelen.

 

Fout 2: teveel advertenties

Je wil zo veel mogelijk verkopen als ondernemer, maar je kunt ook te ver gaan. Zet je websites niet vol advertenties (zeker niet voor ander bedrijven!) want dit ziet er niet professioneel uit. Bovendien maken advertenties een website minder gebruiksvriendelijk. Wil je jouw website zo ‘clean’ mogelijk houden, dan plaats je helemaal geen advertenties.

 

Fout 3: te grote foto’s gebruiken

Heb je een banner van 200x200 op je website? Plaats hier dan een foto van 200x200 in en niet een foto van 250x250, 300x300 of groter. Een grote foto wordt niet alleen slecht weergegeven, maar maakt je website bovendien langzamer. Zeker als je veel foto’s op je website zet, is het verstandig deze te verkleinen. Doe je dit niet, dan wordt jouw website ontzettend langzaam.

 

Fout 4: te veel tekst gebruiken

Iedere website heeft tekst nodig, maar je kunt beter niet te veel teksten op je website zetten. Zeker lange teksten kun je beter vermijden, simpelweg omdat de bezoekers van jouw website deze teksten nooit helemaal lezen. Begin iedere tekst met een krachtige inleiding, kom snel tot de kern en zorg voor een sterke afsluiter. En heeft een bepaald onderwerp echt wat meer woorden nodig? Wijd hier dan een blog aan of schrijf er een whitepaper over.

 

Fout 5: een groot menu

Bestaat je website uit vijf pagina’s, dan is het niet zo moeilijk een overzichtelijk menu voor je site te maken. Bestaat je website uit tien, twintig, vijftig of zelfs meer dan vijftig pagina’s, dan is het al lastiger een goed en duidelijk menu te maken. Wij raden je aan het menu van je website niet te groot te maken. Zet alleen de belangrijkste pagina’s in het menu en zet de overige pagina’s in de footer van de website. Je kunt er ook voor kiezen meerdere pagina’s onder één item in het menu te zetten, als een soort submenu.

- 5 van 5 sterren -