Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 06-06-2018

Een goede website moet er niet alleen professioneel en representatief uit zien, maar moet bovendien snel zijn. Internetgebruikers hebben namelijk niet veel geduld: websites die langer dan een paar seconden moeten laden, worden al snel weg geklikt. Zonde, want dit betekent dat je minder uit je website kunt halen als deze er wat langer over doet om volledig in te laden. Gelukkig kun je de tool Redis gebruiken om je website sneller te laten laden. Meer over deze tool, lees je in dit artikel.

 

Wat is Redis Cache?

Redis is een zogeheten caching tool. Dit is een tool die je gebruikt om de cache data van je website weg te schrijven naar een externe locatie. Door gebruik te maken van de caching tool Redis, hoeft je website niet volledig ingeladen te worden als iemand naar je site surft. Bepaalde data wordt uit de cache gehaald en daarom is je website een stuk sneller ingeladen.

 

De voordelen van Redis Cache

Redis is een van de meest gebruikte caching tools van dit moment. Dit is niet voor niets. Gebruik je deze tool, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen. Ten eerste worden alle gegevens met Redis op één plek opgeslagen. Dit betekent dat je maar één cache hoeft te ‘flushen’ als je Redis gebruikt. Daarnaast is Redis sneller dan veel vergelijkbare tools, waaronder Memcached. Zeker bij grote websites en webwinkels is dit het geval. Heb je een grote website of webwinkel, dan raden wij je zeker aan Redis te gebruiken voor het cachen van je website gegevens.

 

Tot slot is Redis erg gebruiksvriendelijk voor de mensen die aan de back-end van je website werken. De tool zorgt er namelijk niet alleen voor dat je website sneller getoond wordt aan de bezoekers van je site, maar ook aan de mensen die aan de achterkant van je site werken. 

 

Redis Cache activeren

Wil jij Redis Cache gebruiken? Dan ben je bij Vimexx aan het juiste adres. Vimexx is de eerste webhosting provider die Redis ingebouwd heeft in DirectAdmin. Dit betekent dat je jouw eigen Redis database eenvoudig en snel aan kunt maken, simpelweg met enkele klikken van de muis.

Wil je redis gebruiken binnen WordPress of Joomla? Dat is eenvoudig in te stellen aan de hand van de volgende handleidingen:

Hoe activeer je Redis binnen Wordpress?

Hoe activeer ik Redis in Joomla?

Je vindt onze Redis cache server onderaan in DirectAdmin, onder de PHP selection tools. Klik op RedisCache en je kunt je eigen Redis database aanmaken. Deze kun je hierna direct gebruiken om je website een stuk sneller te maken.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -