Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 15-08-2016

Online shopping wordt steeds populairder en dit merk je niet alleen aan het aantal consumenten dat online aankopen doet, maar ook aan het groeiende aantal webwinkels in Nederland. Twijfel jij om een eigen webwinkel te beginnen, zodat jij ook kunt profiteren van het stijgende aantal online shoppers in Nederland en de stijgende omzetten van webwinkels? Lees dan in dit artikel waarom het interessant kan zijn een eigen webwinkel te starten en laat je overtuigen je eigen online shop te starten.

Je bepaalt je eigen werktijden en werkt lekker vanuit huis

Als je een eigen webwinkel start, word je eigen baas. Dit brengt verschillende aantrekkelijke voordelen met zich mee, waaronder het feit dat je je eigen werktijden kunt bepalen en vanuit huis kunt werken. Misschien moet je een opslag nemen om je spullen op te slaan, maar doorgaans kun je het grootste deel van de werkweek gewoon vanuit huis werken. En wil je een keer een dag vrij nemen of heb je echt zin om uit te slapen? Dan kan dit vaak gewoon geregeld worden, aangezien je zelf de baas bent van je webwinkel.

Je kunt klanten over de gehele wereld bedienen

Heb je een fysieke winkel waar je spullen verkoopt, dan bedien je alleen de mensen die naar jouw winkel komen om iets aan te schaffen. Vaak betekent dit dat je enkel mensen uit de buurt bedient, terwijl je misschien een veel groter bereik wil hebben. Heb je een webwinkel, dan kun je mensen uit het gehele land bedienen en kun je je zelfs richten op internationale klanten. Je vertaalt je webwinkel naar het Engels, je maakt reclame in verschillende landen en je kunt zelfs klanten uit landen als de VS, China en Rusland bedienen.

Je winkel is altijd geopend

Een webwinkel is altijd open, ook als je zelf ligt te slapen, een weekendje niet werkt of op vakantie bent. Je kunt altijd producten verkopen en klanten bedienen, ook als je zelf niet aan het werk bent. Bij een fysieke winkel is dit niet het geval, want in deze winkel verkoop je sowieso niets in de nacht en ook niet als je gesloten bent in het weekend of in de vakanties. En omdat je de netto winst van jouw webwinkel helemaal zelf mag houden, krijg jij alle opbrengsten van je online shop op je rekening bijgeschreven.

Je hoeft geen pand te huren

Vind je het leuk om bepaalde producten te verkopen, maar zie je er tegenop om een pand te huren, dit pand helemaal in te richten en hier veel geld voor te betalen? Dan begin je een eigen webwinkel om deze problemen te omzeilen. Heb je een webwinkel, dan heb je geen winkelpand nodig. Dit bespaart je niet alleen geld op de huur van een winkelpand, maar ook op de inrichting van het pand. Je kunt er wel voor kiezen om een opslag te huren voor de spullen die je verkoopt, maar dit is altijd nog vele malen goedkoper dan een duur winkelpand die je helemaal in moet richten.

- 5 van 5 sterren -