Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 20-04-2016

Of je nu voor de lol een blog bijhoudt of een zakelijke website gebruikt om jouw bedrijf op de kaart te zetten: iedereen wil zo veel mogelijk bezoekers op zijn of haar website. Sommige mensen weten precies hoe ze zo veel mogelijk mensen naar hun website moeten trekken, terwijl andere mensen totaal geen idee hebben hoe ze het bezoekersaantal van hun website kunnen laten stijgen. Val jij in de laatste groep en wil je meer mensen naar jouw website trekken? Gebruik dan de drie praktische tips in dit artikel om gratis meer bezoekers op jouw online visitekaartje te krijgen.

Tip 1: zet je website in je e-mail handtekening

Het ligt misschien voor de hand, maar veel mensen hebben hun website helemaal niet in hun e-mail handtekening staan. Niet iedereen die een e-mail van jou ontvangt klikt op de link naar jouw website in de handtekening, maar er zijn zeker wel mensen die nieuwsgierig worden en dit wel doen. Het is maar een kleine moeite om de website in je e-mail handtekening te zetten, maar het levert je wel nieuwe bezoekers op. Daar komt nog bij dat het niet alleen nieuwe bezoekers oplevert, maar het er bovendien professioneel uit ziet om jouw website in de e-mail handtekening te vermelden.

Verstuur je veel brieven voor jouw bedrijf? Dan zet je de website niet alleen in je e-mail visitekaartje, maar ook op het briefpapier. Subtiel, maar wel erg effectief.

Tip 2: start met zoekmachineoptimalisatie

Veel mensen denken dat zoekmachineoptimalisatie of SEO standaard veel geld kost, maar dit is helemaal niet het geval. Je hoeft niet meteen een expert in te huren om jouw website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen, want je kunt zelf ook diverse veranderingen aanbrengen om je website hoger te laten waarderen door Google. Voeg bijvoorbeeld metatitles, metadescriptions en metatags toe aan alle pagina’s van jouw website, schrijf zoekmachine vriendelijke content en zorg ervoor dat jouw website goed werkt op mobiele devices en je komt vanzelf hoger in de zoekmachines.

Tip 3: maak je website gebruiksvriendelijk

Heb je redelijk veel bezoekers op jouw website, maar merk je hier niets van in de omzet van jouw bedrijf? Dan is de kans groot dat jouw website niet gebruiksvriendelijk genoeg is. Is jouw website niet gebruiksvriendelijk, dan is de kans groot dat mensen jouw online visitekaartje weg klikken voor ze actie hebben ondernomen. Door enkele eenvoudige aanpassingen door te voeren op jouw website en meer te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van de site, kun je meer bezoekers behouden. Dit zie je niet alleen terug in de statistieken van jouw website, maar ook zeker in de omzet van jouw bedrijf.

Je kunt bijvoorbeeld het menu wat gebruiksvriendelijker maken, de website wat overzichtelijker maken en investeren in een winkelmandje dat het mogelijk maakt om snel en eenvoudig af te rekenen. Allemaal kleine aanpassingen, maar wel veranderingen met grote resultaten.

- 5 van 5 sterren -