Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 15-03-2016

WordPress websites zijn er in allerlei soorten en maten. Laat je een website ontwikkelen in dit populaire en gebruiksvriendelijke Content Management Systeem, dan zijn er diverse soorten websites die jij kunt laten maken. De verschillende soorten websites die je in WordPress kunt laten ontwikkelen onderscheiden zich niet alleen door een ander uiterlijk, maar ook door het doel dat zij nastreven. Zo kan een website een zakelijke uitstraling krijgen en ontwikkeld zijn met het doel om producten en/of diensten te verkopen, maar kan een WordPress website ook wat informeler ogen en ontwikkeld zijn met het doel om een mening te geven.

Als we naar de designs en de achterliggende doelen van WordPress websites kijken, onderscheiden we drie soorten WordPress websites. De drie mogelijkheden die je hebt bij het ontwikkelen van een eigen WordPress website, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

WordPress website #1: het portfolio

Veel mensen die een WordPress website ontwikkelen of laten ontwikkelen, gebruiken deze website als online portfolio. Een online portfolio is een website die ingezet wordt om andere mensen te laten zien wat je kunt. Ben je kunstenaar, dan kun je jouw kunstwerken op de website presenteren. Ben je fotograaf, dan zet je jouw mooiste foto’s op de WordPress website. Ben je een designer, dan kun je jouw ontwerpen op de website presenteren.

Het achterliggende doel van het maken van een online portfolio in de vorm van een WordPress website, is dat je andere mensen overtuigt om contact op te nemen en gebruik te maken van jouw dienstverlening. Portfolio websites moeten creativiteit uitstralen en zien er daarom over het algemeen wat creatiever, unieker en opvallender uit dan websites met een ander achterliggend doel.

WordPress website #2: de blog

Een blog is een online platform waar je teksten, afbeeldingen en video’s op kunt zetten. Vind je het leuk om te schrijven en heb je een grote passie voor een bepaald onderwerp, dan kun je een eigen blog starten om jezelf creatief te uiten en andere mensen meer te vertellen over jouw passie. Een blog kan gaan over koken, maar ook over mode, architectuur, geschiedenis, een hobby, het inrichten van je woning en noem maar op.

Het achterliggende doel van het starten van een blog, is het uiten van jouw mening op een creatieve manier. Omdat een blog vaak een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid, is de blog vaak creatief vormgegeven en past het ontwerp van een blog vaak erg goed bij het onderwerp en de persoon die de blog beheert.

WordPress website #3: de bedrijfswebsite

Tot slot kunnen niet alleen portfolio’s en blogs ontwikkeld worden in WordPress, maar is het ook mogelijk om een bedrijfswebsite te ontwikkelen in het Content Management Systeem. Het achterliggende doel van een bedrijfswebsite is het geven van informatie over het bedrijf in kwestie, maar ook het verkopen van producten en/of diensten. Vergelijk je het design van een bedrijfswebsite met het design van een portfolio of blog, dan is het design van een zakelijke website vaak wat eenvoudiger, professioneler en formeler. Hoe de website er precies uit ziet, is overigens voor een groot deel afhankelijk van de sector waar het bedrijf in werkzaam is. Een website van een accountant ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een website van een restaurant.

 

- 5 van 5 sterren -