Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 10-03-2016

Wie een webwinkel wil starten, kan zijn of haar online shop opbouwen in het systeem van Magento of WordPress (WooCommerce). Beide systemen brengen diverse voordelen en nadelen met zich mee, maar hoe weet je nou welk systeem het beste bij jou past? Om jouw keuze voor een webwinkel CRM gemakkelijker te maken, beschrijven we in dit artikel wat de belangrijkste verschillen zijn tussen Magento En WordPress. Heb je inzicht in de grootste verschillen tussen de systemen, dan is het gemakkelijker om een systeem te kiezen dat bij jou past.

Verschil 1: WordPress’ WooCommerce is een plugin, Magento niet

Wie een webwinkel wil starten door gebruik te maken van het systeem van WordPress, moet gebruik maken van een speciale plugin. Deze plugin wordt WooCommerce genoemd en kan niet draaien zonder gebruik te maken van het CRM van WordPress. Gebruik je Magento om een webwinkel te starten, dan heb je hier geen aparte plugin voor nodig. Magento is namelijk al standaard uitgerust met de mogelijkheden van een webshop, wat betekent dat je verdere plugins niet nodig hebt en het systeem op zichzelf draait.

Verschil 2: WordPress’ WooCommerce is gemakkelijker te beheren

Omdat Magento zo veel verschillende opties heeft, is het over het algemeen gemakkelijker om een webwinkel te beheren in WooCommerce van WordPress. Zeker als je niet zo veel verstand hebt van webwinkels en nog nooit een eigen online shop hebt ontwikkeld, kom je gemakkelijker uit de voeten met het systeem van WordPress. Heb je al meer ervaring in het ontwikkelen van webwinkels of wil je een zeer uitgebreide online shop bouwen met vele aanvullende opties en mogelijkheden, dan past Magento mogelijk toch beter bij jou.

Verschil 3: Magento is beter voor online shops met een groot aanbod

Heb je een grote webwinkel met meer dan 10.000 producten, dan is Magento over het algemeen beter als CRM voor jouw online shop dan WooCommerce van WordPress. De reden dat Magento beter is voor webwinkels met een groot aantal producten, heeft te maken met het feit dat dit systeem beter om kan gaan met een groot aantal verschillende soorten producten. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je een flinke hosting nodig hebt voor Magento. Dit komt omdat een Magento webwinkel standaard meer serverruimte nodig heeft en je dus vaak met standaard hosting niet genoeg ruimte hebt om jouw volledige webwinkel op te slaan.

Verschil 4: WooCommerce van WordPress heeft meer updates

Over het algemeen heeft WordPress en het bijbehorende WooCommerce meer updates van Magento. Dit is prettig als je het belangrijk vindt om altijd gebruik te maken van de nieuwste extra’s, mogelijkheden en snufjes binnen jouw online shop, maar niet prettig als je jouw webwinkel zo veel mogelijk bij het oude wil laten. Updates zorgen over het algemeen voor een webwinkel die beter functioneert en er mogelijk ook beter uit ziet, maar het installeren van updates brengt wel extra werk met zich mee. Niet alleen omdat je de installatie aan moet zetten, maar ook omdat je na het installeren van updates vaak enkele wijzigingen aan moet brengen aan jouw online shop om de webwinkel weer goed te laten functioneren.

Kies zelf: WordPress of Magento?

Welk systeem het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van de hoeveelheid kennis die je hebt, het aantal producten dat je in jouw online shop wil verkopen en de manier waarop je jouw online shop wil runnen. Heb je veel kennis met betrekking tot webwinkels, heb je een webwinkel met meer dan 10.000 producten en vind je updates niet prettig, dan is Magento beter voor jou. Heb je wat minder kennis met betrekking tot het beheren van webwinkels, is jouw aanbod niet zo groot en wil je juist altijd het beste van het beste en het nieuwste van het nieuwste? Dan past WordPress als CRM beter bij jou.

- 5 van 5 sterren -