Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 21-03-2016

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) dat veel gebruikt wordt door mensen die een eigen blog willen starten. Heb jij ook een grote passie voor een bepaald onderwerp en wil je deze passie delen? Dan kun je een blog starten door gebruik te maken van WordPress als CMS. Om jouw blog zo succesvol mogelijk in te steken, lees je in dit artikel met welke drie do’s en don’ts je in ieder geval rekening moet houden als je een eigen blog gaat starten.

Een WordPress blog starten: drie do’s

Om jouw blog zo succesvol mogelijk in te steken, zijn er drie belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je aan de slag gaat met jouw eigen WordPress weblog. De belangrijkste do’s voor creatievelingen die een eigen blog willen starten, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Denk goed na over het onderwerp van jouw blog

Sommige mensen hebben veel verstand over auto’s en vertellen graag uren over de verschillende soorten auto’s, de ontwikkelingen in de autobranche en andere auto gerelateerde zaken. Andere mensen hebben weer niets met auto’s en praten het liefst de hele dag over mode, gezondheid of sporten. Bedenk voor jezelf waar jouw passie ligt en waar je gemakkelijk tientallen blogberichten over kunt schrijven en maak dit onderwerp tot het algemene onderwerp van jouw blog.

Promoot jouw blog

Heb je al enkele blogberichten geschreven, dan kun je na gaan denken over de promotie van jouw blog. Het schrijven van blogberichten is namelijk erg leuk, maar het is nog leuker als andere mensen jouw blog lezen en er ook op reageren. Je kunt je blog promoten via Facebook, Twitter en Instagram, maar het is ook mogelijk om je blog te promoten via andere (online) kanalen. Zo kun je bijvoorbeeld een samenwerking aan gaan met een andere blogger, waarbij jullie elkaars blogs promoten.

Reageer op reacties van lezers

Als mensen reageren op jouw blog, is het goed om deze mensen te laten weten dat je het leuk vindt dat zij reageren. Zeker als er een vraag wordt gesteld, is het dan ook verstandig om op deze vraag te reageren. En krijg je een compliment? Dan is het ook goed om de lezer even te bedanken voor het compliment, zodat je laat zien dat je blij bent met zijn of haar input. De lezers van jouw blog bepalen uiteindelijk hoe groot jouw blog wordt, dus het is belangrijk om hen bij je te houden door de interactie aan te gaan.

Een WordPress blog starten: drie don’ts

Naast drie dingen die je in ieder geval wel moet doen om jouw blog succesvol te maken, zijn er ook zaken die je beter kunt vermijden als je een succesvolle blog in WordPress op wil zetten. De drie belangrijkste dingen die je het beste kunt vermijden bij het starten van een eigen WordPress blog, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Een negatieve insteek nemen

Iedereen heeft wel eens iets te zeuren, maar het is niet verstandig om dit via jouw blog te doen. Houd het sentiment van je blog positief door geen negatieve, zeurderige posts te plaatsen en je hebt meer succes met jouw WordPress blog.

Over alles willen schrijven

Sommige mensen hebben niet één passie, maar schrijven het liefst over vijf verschillende dingen die ze leuk vinden om te doen of waar ze een passie voor hebben. Het is natuurlijk erg positief als je veel hobby’s hebt, maar je kunt beter niet over alles willen schrijven als je een blog hebt. Schrijf je over drie verschillende onderwerpen door elkaar, dan spreek je namelijk geen echte doelgroep aan en krijg je geen groep met vaste lezers of fans.

Te lange teksten schrijven

Het lezen van lange teksten via een beeldscherm is niet prettig omdat de ogen zich dan te veel in moeten spannen. Ook als je veel te vertellen hebt over een bepaald onderwerp, is het verstandig om hier geen lange teksten aan te wijden. Lange teksten zijn namelijk niet alleen vermoeiend om te lezen, maar worden ook vaak weg geklikt voor de hele blogpost gelezen is. Wil je schrijven over een onderwerp dat veel uitleg vereist, dan is het beter om jouw blogpost in stukken te hakken door er diverse posts aan te wijden.

- 5 van 5 sterren -