Vimexx Facebook

Onderwerp: height bepaling

13-07-2016 16:58

Goedendag leden van het forum,

ik ben momenteel bezig met een website die al bijna af was, op het responsive na. Nu heb ik hiervoor al het één en ander om moeten gooien en loop ik vast op iets.

Ik zit halverwege het omzetproces (harde pixels naar %), en efficiëntere CSS) en stuit nu steeds op divs die niet goed 'gevuld' worden. Bepaalde elementen 'groeien' standaard mee met wat ik erin gooi, maar sommige blokken blijven op bijv 1200px 0px (#content) staan, ook al staat de content wel goed op zijn plek.

Gezien op de elementen die nu 0px bij height hebben geen height definitie nodig hebben doe ik klaarblijkelijk iets fout. Weet iemand wat precies? Zaken als overflow: auto wil ik niet gebruiken, andere sites hebben dit ook niet.

18-07-2016 13:24
#240

Hi,

Overflow zou je in principe niet nodig moeten hebben. als je wilt dat een element geen height gedefinieerd krijgt kun je beter of de height weg halen, of vervangen door height:inherit; zodra je height op 0px houd, zouden ze niet zichtbaar moeten zijn. Maak je ook gebruik van diplay:block of inline-block? Dit wilt vaak nog wel helpen.


Bij andere websites wordt vaak een css framework gebruikt zoals bootstrap of foundation. Hier door is de website en content vrij eenvoudig flexibel te houden en uitermate geschikt voor mobiel gebruik.

Ik hoop dat ik je een stapje verder heb kunnen helpen :-)!

M.v.gr. Reinbert

- 5 van 5 sterren -