Vimexx Facebook

Onderwerp: HELP. Cybercrimineel maakt misbruik van mijn mailadres/domeinnaam

24-03-2023 08:49

Hi, goedemorgen,

Ik heb een probleem en ik hoop dat jullie met me mee willen denken voor een oplossing, want ik weet echt niet wat ik moet doen.

Ik heb sinds een paar maanden een cybercrimineel "aan mijn broek hangen". Deze crimineel (of bot) vult op ontzettend veel websites contactformulieren in, of meldt zich voor accounts aan, met het e-mailadres hacker@sidekick4you.nl  Hij gebruikt dus mijn domeinnaam met een niet bestaande mailbox voor het @teken.

Hier kwam ik achter omdat vele websites een bevestiging sturen van het ingevulde contactformulier, of de aanmelding, en door de catch-all instelling in mijn mail komen deze mails dus in mijn eigen mailbox terecht. 

In deze afschriften van contactformulieren kan ik dus lezen dat deze "hacker" dreigt dat hij hun websites heeft gehackt, of databases heeft gedownload, whatever etc. en dat hij hen dreigt dat ze hem moeten betalen in crypto. 

Waar ik nu bang voor ben is: 

1. Als vele van de ontvangers dat hacker-mailadres nu gaan blokkeren, of als spam gaan aanmerken, heeft dat dan negatieve invloed op mijn domeinnaam? Kom ik hierdoor op een gegeven moment op een soort blacklist terecht met mijn domein / mail?

2. Kan dit nog meer schade opleveren, waar ik nu niet aan denk?

3. Is er iets wat ik hieraan zou kunnen doen? Om de schade te beperken?

4. In het begin ging ik de bevestigingsmails van de contactformulieren beantwoorden, dat ik dat niet was, dat het een hacker was en ze alsjeblieft mijn domeinnaam niet willen blokkeren omdat dit een bestaand bedrijf is etc. Maar dat wordt nu echt onbegonnen werk. Misschien iets van een geautomatiseerd bericht instellen, dat wanneer er een mail gestuurd wordt aan hacker@sidekick4you.... ? Ik weet niet of dat kan?

Ik weet niet wat ik moet doen en hoop echt van harte dat jullie met me mee willen denken! 

Alvast bedankt!

Ramona 

29-03-2023 13:42
#4374

Hoi,

Ik ben geen specialist hoor, maar als ik het zo lees lijkt het er op dat iemand je domeinnaam spooft. Hierbij lijkt het of e-mails vanuit je domein worden verzonden terwijl dit niet het geval is. De KvK heeft een pagina met uitleg en tools wat je er tegen kunt doen. Zie https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/veiligzakendoen/cybersecurity/spoofing-voorkom-misbruik-van-je-e-mailadres/

In de handleidingen hier op Vimexx staat volgens mij ook wat info, kon het alleen niet zo snel vinden.

Hopelijk heb je hier wat aan.

Gr, André
 

- 5 van 5 sterren -