Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 15-05-2018

Veel internetgebruikers gebruiken zoekmachines om bepaalde producten, diensten en bedrijven te vinden. Staat jouw website hoog in de zoekresultaten van de populaire zoekmachines, zoals Google, dan krijg je beduidend meer bezoekers op je site en kun je ook meer producten en/of diensten verkopen. Er zijn twee manieren om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Ten eerste kun je hoger in Google komen met SEO (zoekmachineoptimalisatie). Daarnaast kun je jouw positie in de zoekresultaten verbeteren met Google Adwords. Meer hierover, lees je op deze pagina.

 

Google Adwords: een korte introductie

Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Wil je advertenties plaatsen in Google? Dan regel je dit met de tool Google Adwords. Je kunt advertenties plaatsen voor je website, maar ook voor een webwinkel.

 

Wat kan je met Google Adwords?

Met Google Adwords kun je adverteren in de zoekresultaten van Google. Je kiest zelf bij welke zoekopdrachten je advertenties wil plaatsen en kiest ook zelf hoe deze advertenties er dan precies uit moeten zien. Zo schrijf je zelf de titels en begeleidende teksten van je advertenties. Als er op jouw advertentie geklikt wordt, betaal je Google geld voor deze ‘exposure’.

De voor- en nadelen van Google Adwords

Het adverteren in de zoekresultaten van Google met Google Adwords brengt diverse voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel van Google Adwords is dat je met jouw advertenties direct hoog in de zoekresultaten van Google staat. Probeer je een hogere positie te krijgen met SEO, dan duurt dit wat langer. Het kan zelfs zo zijn dat je website nooit hoog in Google terecht komt, al doe je nog zo je best. Daarnaast is het prettig dat je per klik betaalt bij Google Adwords. Als er niet op jouw advertenties wordt geklikt – en je er in feite dus niets aan hebt – betaal je ook niets.

 

Het nadeel van Google Adwords is dat het adverteren in Google vrij prijzig kan zijn. Optimaliseer je jouw website met diverse SEO tips en trucs, dan hoef je hier geen geld voor te betalen. Met Google Adwords betaal je wel geld voor jouw hoge positie in de zoekresultaten.

 

Daarnaast is Google Adwords niet altijd even effectief. Internetgebruikers die een AddBlocker gebruiken, krijgen jouw advertenties niet eens te zien. De internetgebruikers die je advertenties wel zien, klikken hier niet altijd op. Sommige internetgebruikers kijken niet eens naar de gesponsorde zoekresultaten en klikken alleen op de natuurlijke zoekresultaten in Google.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -