Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 07-05-2018

Er zijn diverse (gratis) tools die je kunt gebruiken om je website te verbeteren. Eén van de populairste gratis tools die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren, is Google Analytics. Meer over deze tool, lees je op deze pagina.

 

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis tool die door de bekende zoekmachine Google ontwikkeld is. Je gebruikt deze tool om alle activiteiten naar, op en van je website inzichtelijk te maken. Heb je meer inzicht in de verkeersstromen van je website, dan kun je jouw website eventueel verbeteren om meer traffic te krijgen. Dit is dan ook het doel van Google Analytics: inzicht verkrijgen in je verkeersstromen om je website te optimaliseren, zodat de resultaten van je website verbeteren. 

 

Wat kun je met Google Analytics?

Je kunt ontzettend veel met Google Analytics. Zo laat deze tool je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen jouw website hebben bezocht, maar ook waar deze bezoekers vandaan komen, welke pagina’s ze hebben bekeken op jouw website en waar ze uiteindelijk afgehaakt zijn. Ook kun je zien welk percentage van jouw websitebezoekers uiteindelijk tot conversie overgegaan is. Dit percentage websitebezoekers wordt ook wel het conversiepercentage van je website genoemd.

Google Analytics Logo

Stel, je ziet met Google Analytics dat een groot deel van je websitebezoekers afhaakt op je homepage. In dit geval kun je de conclusie trekken dat je homepage niet interessant genoeg is. Door je homepage te verbeteren, kun je de bezoekers van je website langer op je pagina houden. Zie je dat veel websitebezoekers afhaken bij het plaatsen van een bestelling, dan weet je dat je het bestelproces van je website moet optimaliseren.

 

Google Analytics gebruiken

Om Google Analytics te kunnen gebruiken, moet je eerst een Google Analytics account aanmaken. Vervolgens krijg je een unieke code. Deze code implementeer je op je website. Nu kun je in jouw Google Analytics account zien hoeveel mensen jouw website bezoeken, waar ze vandaan komen en ga zo maar door.

 

Het kan even duren voor je de vele functies van Google Analytics onder de knie hebt. Toch raden wij je aan de tijd te nemen om deze tool volledig te begrijpen. Je kunt namelijk veel meer uit je website halen als je Google Analytics goed gebruikt.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -