Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Veel consumenten doen alleen een aankoop bij webwinkels met een of meerdere keurmerken. Door een keurmerk aan jouw online shop toe te voegen, laat je zien dat je eerlijk en betrouwbaar bent en dat consumenten zonder enige zorgen bij jouw online shop kunnen winkelen. Wil jij een of meerdere keurmerken aan jouw webwinkel toevoegen, maar weet je door het grote aanbod keurmerken echt niet welke je precies moet kiezen? Lees dan in dit artikel hoe je jouw keuze gemakkelijker kunt maken.

 

Achterhaal welke keurmerken relevant zijn voor jou

Er zijn vele verschillende soorten keurmerken. Sommige keurmerken zijn relevant voor jouw webwinkel, terwijl andere (niche) keurmerken niet zo interessant zijn om aan jouw webwinkel toe te voegen. Door de niet-relevante keurmerken weg te strepen van je lijstje, weet je in ieder geval zeker dat je een keurmerk kiest voor je online shop waar je ook echt iets aan hebt. Je kiest een keurmerk dus niet zomaar, maar leest je eerst even in om wat meer informatie te krijgen over het keurmerk in kwestie. Is het keurmerk op basis van deze informatie relevant voor jou, dan overweeg je om dit keurmerk voor jouw online shop aan te schaffen.

 

Controleer welke keurmerken het populairst zijn

Sommige keurmerken zijn populairder dan andere keurmerken. De populairste keurmerken doen het goed in jouw online shop, simpelweg omdat deze keurmerken door consumenten herkend worden. Heb je een populair keurmerk dat iedereen kent, dan is de kans groter dat dit keurmerk consumenten over de streep trekt dan een wat minder bekend of zelfs erg onbekend keurmerk. Om te achterhalen welke keurmerken het populairst zijn, kijk je gewoon wat rond in andere online shops. Schrijf op hoe vaak een bepaald keurmerk voorkomt bij de online shops die je bekijkt en je weet vanzelf welk keurmerk het meest gebruikt wordt door andere online ondernemers.

 

Check de prijzen van keurmerken

Je krijgt een keurmerk niet zomaar. Om een keurmerk te krijgen moet jouw online shop niet alleen aan allerlei eisen voldoen, maar moet je ook een bepaald bedrag bepalen. Stel voor jezelf een budget op voor de keurmerken die je aan jouw webwinkel toe wil voegen en check hoe duur de keurmerken zijn die jij het liefst aan wil schaffen voor jouw online shop. Is je budget niet zo groot? Neem dan alleen het beste keurmerk. Heb je een groter budget, dan neem je er ook wat andere keurmerken bij. Is een keurmerk erg duur voor de goede naam die je door dit keurmerk krijgt? Overweeg dan om een ander keurmerk aan te schaffen voor jouw online shop, want een goede prijs-kwaliteitverhouding is erg belangrijk voor een keurmerk. Het is zonde als je veel betaalt voor een keurmerk waar je uiteindelijk helemaal niet zo veel aan hebt.

- 5 van 5 sterren -