Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 26-07-2018

Heb je nog nooit een website gebouwd, maar vind je het zonde om een dure programmeur in te huren voor het ontwikkelen van jouw site? Dan kun je de website maker van Vimexx gebruiken om je eigen site te bouwen. Met dit stukje software heb je geen programmeerkennis nodig, maar kun je als complete leek een geweldige website bouwen. En omdat de website maker vele functionaliteiten heeft, kun je gemakkelijk en snel een website op maat maken.

 

Ben jij van plan een site te bouwen met de handige website maker van Vimexx? Lees dan eerst dit artikel eens door. Op deze pagina geven we je namelijk vijf algemene tips om de beste, meest professionele en meest representatieve site te bouwen met onze website maker. 

Ga snel naar:

  1. Ontdek eerst eens wat de mogelijkheden zijn
  2. Maak een schets van je website
  3. Neem de tijd om je ontwerp uit te werken
  4. Vergeet je schets niet te optimaliseren
  5. Geef je site een gratis SSL-certificaat

 

Tip 1: Ontdek eerst eens wat de mogelijkheden zijn

Met onze website maker kun je een eenvoudige website bouwen, maar het is ook mogelijk een geavanceerde site met allerlei handige functies te maken. Voor je met de website bouwer aan de slag gaat, is het goed om je eens te verdiepen in de vele functies van deze software. Zo weet je precies welke functies je jouw site kunt geven met onze website maker en dit maakt het bouwen van een perfecte website toch een stuk gemakkelijker.

 

Ook voorkom je op deze manier dat je bepaalde functies achterwege laat, die jouw website in feite een stuk professioneler en representatiever kunnen maken. Als je bijvoorbeeld niet weet dat je met onze website maker ook een Google Maps systeem in kunt laden op je site, laat je dat handige kaartje waarschijnlijk achterwege. Zonde, want dit kaartje kan jouw site echt verrijken!

 

Tip 2: Maak een schets van je website

Voor je aan de slag gaat met onze website maker, is het handig om eerst een schets te maken van je website. Je hoeft je website niet tot in de laatste details uit te tekenen, maar het is goed om te weten waar je het menu op je site wil hebben, hoeveel pagina’s je site moet krijgen en hoe deze pagina’s ingedeeld moeten worden. En wil je bepaalde functies toevoegen aan je site, zoals een Google Maps kaartje, een contactformulier of een of meerdere betaalmodules? Dan laat je deze ook terugkomen in je schets.

 

Maak je een schets van je website, dan kun je jouw site veel gemakkelijker en sneller bouwen met onze website maker. Nu hoef je namelijk niet meer na te denken over de indeling, maar werk je jouw schets simpelweg uit. In een mum van tijd staat jouw site online!

website image

Tip 3: Neem de tijd om je ontwerp uit te werken

Onze website maker werkt erg gemakkelijk: in feite kun je binnen een uur klaar zijn met het bouwen van je website. Toch raden wij je aan de tijd te nemen om jouw website ontwerp goed uit te werken. Raffel je jouw website af, dan is de kans groot dat er fouten in komen te staan, dat je iets vergeet of dat je bepaalde kansen niet optimaal benut. Het is erg belangrijk een goede website te gebruiken voor je bedrijf, dus neem de tijd om deze website te bouwen.

Je kunt hierbij ook de uitlijning door Mijn Websitemaker laten doen, door gebruik te maken van blokken, welke je helpen een goede indeling te realiseren.
Daarnaast is het belangrijk dat je design er ook goed uitziet op mobiele telefoons, dus maak een responsive ontwerp!

 

Tip 4: Vergeet je site niet te optimaliseren

Is jouw website helemaal af? Dan ben je toch nog niet helemaal klaar met onze website maker. Nu moet je jouw website namelijk nog optimaliseren, zodat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google terecht komt. Dit is belangrijk, want veel mensen gebruiken Google om bepaalde producten, diensten of bedrijven te vinden. Hoe hoger jouw website in de zoekresultaten van Google staat, des te meer bezoekers je op je site krijgt.

In onze website maker kun je jouw website volledig optimaliseren, voor een goede SEO basis. Sluit de website maker dus niet direct af als je jouw ontwerp uitgewerkt hebt, maar ga nog even aan de slag met de vele SEO functies van de website maker om jouw site te optimaliseren.

 

Tip 5: Geef je site een gratis SSL-certificaat

Sluit je een website pakket af bij Vimexx, dan krijg je voor iedere domeinnaam een SSL-certificaat. Met dit certificaat voldoet jouw website aan de laatste AVG wetgeving. Daar komt nog bij dat je site het herkenbare groene slotje krijgt, dat internetgebruikers vertelt dat je website helemaal veilig is.

Sommige internetgebruikers bezoeken websites zonder groen slotje niet eens meer. Om zo veel mogelijk bezoekers op je site te krijgen, raden wij je dan ook zeker aan om ons gratis SSL-certificaat in te stellen voor jouw website. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op, want wij staan altijd klaar om jou te helpen. Ook met het instellen van jouw SSL-certificaat kunnen wij je helpen.

Vrijwel iedereen met een SSL certificaat wil ook de verbinding over SSL forceren!

- 5 van 5 sterren -