Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 07-05-2018

Heb je jouw website in een CMS als WordPress gebouwd, dan moet je jouw website regelmatig updaten. Dit komt omdat een CMS als WordPress regelmatig updates krijgt. Je kunt deze update direct doorvoeren, maar je kunt de melding ook even negeren.

 

Omdat het installeren van updates veel tijd kost en veel ondernemers het hartstikke druk hebben, worden updates regelmatig genegeerd. Verleidelijk, maar niet zo slim. Op deze pagina lees je waarom. Zo beschrijven we op deze pagina waarom updates zo belangrijk zijn voor je website.

 

Je krijgt nieuwe plugins

Zeker als je een open-source CMS gebruikt voor je website, zoals WordPress, is de kans groot dat jouw CMS update gepaard gaat met de introductie van vele nieuwe plugins. Er zijn duizenden ontwikkelaars die plugins ontwikkelen voor open-source systemen als WordPress. Deze plugins worden in grote aantallen aan het systeem toegevoegd bij een update. Installeer je een update, dan kun je simpelweg vele nieuwe plugins gebruiken om je website te verbeteren.

 

Je website wordt sneller

Websites die nog op de oude versie van een CMS draaien, zijn vaak veel langzamer dan de websites die wel geüpdatet zijn. Negeer je een update, dan wordt je website simpelweg langzamer. Dit is zonde, want veel consumenten klikken een langzame website al snel weg. Zeker als je website al wat langzamer is, bijvoorbeeld door vele afbeeldingen en/of video’s, is het verstandig om nieuwe updates direct te installeren. 

Je website blijft veilig

Open-source systemen als WordPress zijn erg geliefd, helaas ook onder hackers. Om de vele gebruikers van deze systemen te beschermen, worden er regelmatig veiligheidsupdates doorgevoerd. WordPress heeft bijvoorbeeld regelmatig een update om een bepaald beveiligingslek te dichten. Installeer je deze update niet, dan blijft het lek bestaan. Hackers komen hier al snel genoeg achter en zullen hier misbruik van maken: je website wordt gehackt. Kortom, je website is minder veilig als je de updates van jouw CMS negeert.

 

Een nieuwe update? Installeer deze direct

Krijg je de melding dat er een nieuwe update klaarstaat? Installeer deze update dan direct. Zo krijg je niet alleen nieuwe plugins om je website nog beter en mooier te maken, maar wordt je website bovendien sneller én belangrijker nog, veiliger. Heb je geen zin om al die updates zelf door te voeren? Dan kun je ook een bedrijf inhuren om dit voor jou te doen. Dit bedrijf zal tevens back-ups maken van je website.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -