Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 13-08-2018

De conversie van een website bepaalt voor een groot deel het succes hiervan. Des te meer bezoekers een product bestellen of een offerte aanvragen, des te hoger is ook deze conversie. Het bijhouden van het aantal bezoekers en de bezoekersstromen over de website speelt hier een belangrijke rol bij. Waar verlaten bezoekers je website? Op welk punt besluiten bezoekers over te gaan tot de aanschaf van een product? Enzovoorts.

 

Google Analytics is een handige tool, die je kan helpen bij het bijhouden van bezoekersaantallen en -stromen. Hoe werkt de combinatie van Google Analytics en Wordpress? In dit artikel gaan we hier dieper op in!

 

Mogelijkheden van Google Analytics en Wordpress

Zowel Google Analytics als Wordpress zijn twee onmisbare componenten bij het opbouwen van een goede website. Google Analytics biedt je een breed scala aan inzichtelijke grafieken en tabellen, waaruit je ontzettend veel waardevolle informatie kunt halen. Via welke weg komen bezoekers naar je website? Op welke pagina verlaten bezoekers je website? Hoe groot is het aandeel van bezoekers die na het bekijken van je homepage de website verlaten? Enzovoorts.

 

Wordpress is voornamelijk handig voor mensen met weinig ervaring in het maken van websites. Met Wordpress hoef je geen code te schrijven, geen design te ontwikkelen, enzovoorts. Je hebt de keuze uit talloze ontwerpen en plug-ins, die met een paar muisklikken geïnstalleerd en ingesteld kunnen worden.

 

Google Analytics plug-in voor Wordpress

Om Google Analytics aan Wordpress te koppelen, kun je gebruik maken van een dergelijke plug-in. Ga naar “Plug-ins” in het dashboard van je website en zoek vervolgens op “Google Analytics”. Vervolgens krijg je verschillende plug-ins, die je hiervoor kunt gebruiken. Voordat je de plug-in instelt, dien je een account voor je website aan te maken bij Google Analytics zelf. Dit werkt op dezelfde wijze, als dat je een zelfontwikkelde HTML-website toe zou voegen.

 

Een belangrijk verschil is echter, dat je bij een HTML-website zelf een stukje code voor de koppeling met Google Analytics toe moet voegen. In het geval van het gebruik van een plug-in binnen Wordpress hoef je enkel je UA-code in te stellen. Dit werkt makkelijker en sneller!

 

Gegevens bekijken in Google Analytics

Het kan een paar uur duren, voordat je bezoekers ook daadwerkelijk zichtbaar worden in het dashboard van Google Analytics. Als dit eenmaal werkt, kun je heel nauwkeurig volgen hoe bezoekers zich gedragen, waar zij de website verlaten, enzovoorts.

Google analytics and wordpress

- 5 van 5 sterren -