Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 26-10-2018

Vimexx biedt niet alleen verschillende soorten hosting pakketten aan, maar kan je ook een dedicated server verkopen. Twijfel jij of je een dedicated server af wil nemen bij Vimexx? Lees dan snel verder. Op deze pagina lees je niet alleen wat een dedicated server is, maar ook wat de voor- en nadelen zijn van een dedicated server.

 

Wat is een dedicated server?

Een dedicated server is een hardware server waar de software van jouw website of webwinkel op draait. Je deelt deze server niet met andere mensen. Als je een dedicated server neemt bij Vimexx, krijg je een server die alleen jij mag gebruiken. Dit betekent dat je een server krijg met eigen processoren, een eigen RAM geheugen en eigen harde schijven of SSD’s. Met de vele andere klanten die Vimexx bedient, heb jij als dedicated server klant helemaal niets te maken.

 

Jouw dedicated server van Vimexx staat in een datacenter. Een datacenter is altijd voorzien van noodstroom. Zelfs als de stroom volledig uitvalt, blijft jouw dedicated server beschikbaar. Neem je een dedicated server af bij Vimexx, dan profiteer je van 24/7 beschikbaarheid.

De voordelen van een dedicated server

Neem je een dedicated server af bij Vimexx, dan profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste heb je met een dedicated server altijd meer rekenkracht tot je beschikking dan de Vimexx klanten met shared hosting of een eigen VPS. En omdat een dedicated server helemaal van jou is, heb je ook geen overlast van andere gebruikers. Dit beperkt bovendien de beveiligingsrisico’s van jouw website. Met shared hosting kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met de risico’s van slecht gebouwde software van anderen, maar met een dedicated server heb je hier geen last van.

 

Daarnaast heeft een dedicated server een hogere beschikbaarheid. Dit komt door betere redundantie. En door jouw caches op maat in te stellen, profiteer je bovendien van een snellere reactietijd van je server. Dit betekent dat jouw website of webwinkel sneller ingeladen wordt, met vele voordelen.

 

De nadelen van een dedicated server

Een dedicated server heeft diverse interessante voordelen, maar er kleven niet alleen pluspunten aan deze individuele server. Voor je een dedicated server afneemt bij Vimexx, is het goed om te weten dat deze server ook enkele minpunten heeft.

 

Het belangrijkste nadeel van een dedicated server, is dat deze server duurder is dan shared hosting of het afnemen van een eigen VPS. Heb je een kleiner budget, dan is de kans groot dat je een dedicated server toch te prijzig vindt. Daarnaast is een dedicated server minder goed voor het milieu. Dit komt omdat een dedicated server minder efficiënt is dan bijvoorbeeld een VPS. Vind je duurzaam ondernemen erg belangrijk? Dan is dit zeker een minpunt.

Dedicated server racks

Wel of geen dedicated server?

Om te bepalen of de dedicated server wel of niet bij jou past, kun je bovenstaande voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen. Vind je de voordelen van een dedicated server zwaarder wegen dan de nadelen? Dan kun je ervoor kiezen toch een dedicated server te nemen bij Vimexx, ondanks de kleine minpunten van deze individuele server. Vind je een dedicated server te duur of gebruik je liever een VPS met oog op milieuvriendelijkheid? Dan wegen de nadelen van een dedicated server zwaarder dan de voordelen. In dit geval kun je beter shared hosting of een VPS afnemen bij Vimexx.

 

Lang niet iedere internetondernemer heeft een dedicated server voor zijn of haar website. Beheer je de website van je schaakclub, waar maandelijks een paar honderd bezoekers op komen? Dan heb je geen dedicated server nodig. Shared hosting of een VPS is in dit geval meer dan voldoende voor jou. Run je echter een zeer succesvolle webwinkel, die 24/7 een goede bereikbaarheid moet hebben? Dan is de dedicated server wel iets voor jou. Ook als je je site of shop optimaal wil beschermen tegen hacking en andere beveiligingsrisico’s, is de dedicated server geschikt voor jou.

 

Contact opnemen met Vimexx

Twijfel je nog steeds of de dedicated server wel of niet bij jou past? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over deze server en kunnen je bovendien vertellen of de dedicated server wel of niet bij jouw website of webwinkel past. Met ons advies kies je gegarandeerd voor het juiste product, of dit nu shared hosting, een VPS of een dedicated server is.  

 

Je kunt contact met ons opnemen door een mailtje te sturen, maar ook door een live chatsessie te starten. En spreek je een van onze medewerkers liever telefonisch? Dan kun je ons ook bellen. Het is zelfs mogelijk om jouw vraag over de dedicated server van Vimexx via WhatsApp te stellen.

Wil je meer informatie over de dedicated servers of gelijk de mogelijkheden bekijken? Dan kan je dat doen op de dedicated server pagina!

- 5 van 5 sterren -