Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Je WooCommerce webwinkel staat al een tijdje live, maar je bent niet helemaal tevreden over je verkoopcijfers, je omzet en je winst. Om je verkoopcijfers, omzet en winst op te krikken, kun je je webwinkel verbeteren. Heb je geen idee hoe je dit moet doen? Dan helpen wij je graag op weg. In dit artikel geven we vijf praktische tips die jij kunt raadplegen om jouw WooCommerce shop snel en gemakkelijk te verbeteren.

 

Zorg ervoor dat de zoekfunctie goed werkt

Zeker als je een groot productaanbod hebt, moet de zoekfunctie van jouw webwinkel goed werken. Heb je een groot aanbod, dan wordt de zoekfunctie van jouw shop namelijk veel gebruikt om de juiste producten in het grote aanbod te vinden. Veel WooCommerce webwinkels hebben wel een zoekfunctie, maar gebruiken een zoekfunctie die lang niet altijd goed werkt. Door de zoekfunctie van jouw webwinkel te verbeteren, breng je jouw klanten gemakkelijker bij de producten die ze zoeken en zo verkoop je meer in jouw shop.

 

Versnel de verzending van bestellingen

Veel consumenten haken af als ze zien dat een bepaald product een levertijd van een week heeft. Steeds meer webwinkels hebben een verzending van 24 uur, dus je moet wel snel kunnen leveren als je met deze shops wil concurreren. Steek daarom energie in het verbeteren van jouw verzendingsmogelijkheden, zodat consumenten niet meer afhaken door een langzame verzending en je jouw concurrenten bij kunt benen. Maak afspraken met de pakketbezorger, zorg te allen tijde voor een goede voorraad (zodat je snel kunt verzenden) en verzend niet alleen doordeweeks, maar ook in het weekend.

 

Inspireer je klanten

Op een productpagina kun je alleen informatie tonen over het betreffende product, maar je kunt klanten ook verleiden eens naar andere producten te kijken. Verkoop je bijvoorbeeld kleding en schoenen, dan laat je op de productpagina van een jurkje ook leuke schoenen, een leuke tas en een leuke ketting zien. Zo stimuleer je mensen om meer te bestellen, ook als ze eigenlijk alleen een jurkje wilden kopen. Bij andere producten kun je ervoor kiezen te laten zien wat andere klanten hebben besteld, zodat mensen hierdoor geïnspireerd raken en mogelijk meer bestellen.

 

Geef eens wat korting

Het is niet nodig altijd hoge kortingen te geven om de verkopen te stimuleren, maar er is niks mis met een tijdelijke kortingsactie af en toe. Organiseer een leuke tijdelijke actie met betrekking tot een bepaald product, verkoop die overtollige voorraad van de vorige collectie eens met flinke korting of verzin een andere leuke actie. Sommige mensen kopen eenmalig wat omdat er korting wordt aangeboden, maar er zijn ook consumenten die na een goede actie terugkomen in jouw online shop en nog een keer iets bestellen.

 

Neem een goed hostingpakket

Door jouw WooCommerce webwinkel bij een betrouwbare en goede hostingprovider te hosten, weet je zeker dat je shop altijd online staat. Daarnaast weet je zeker dat je webwinkel goed beveiligd wordt tegen hackers (en je klanten dus ook) en dat je online shop altijd snel ingeladen wordt. Door goede hosting te nemen, kun je de klanten van jouw online shop de beste online shopping ervaring bieden.

- 5 van 5 sterren -