Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 19-07-2018

Er kunnen verschillende redenen zijn, die maken dat een domeinnaam parkeren het overwegen waard is. In dit artikel beschrijven we de voor- en nadelen van het parkeren van domeinnamen. Hierbij blijft de domeinnaam tot je bezittingen behoren, maar gebruik je deze niet. Het is mogelijk om ervoor te kiezen reclame op de domeinnaam te plaatsen, waarmee je extra inkomsten kunt genereren. Dit werkt logischerwijs alleen, wanneer het om een bekende of zeer hoog rankende domeinnaam gaat.

 

Voordelen van een domeinnaam parkeren

Een domeinnaam parkeren biedt als voornaamste voordeel, dat het voor anderen niet langer mogelijk zal zijn om de domeinnaam te kapen. Wanneer je de domeinnaam niet langer verlengt, zal deze beschikbaar worden voor anderen. Zij kunnen de domeinnaam daarna voor ieder gewenst doel gebruiken, of misbruiken! Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken, dat er schadelijke websites op de oorspronkelijke domeinnaam van je bedrijf worden geplaatst.

 

Een ander voordeel van een domeinnaam parkeren, is de mogelijkheid om deze voor een goed bod van de hand te doen. Je kunt een simpele pagina op de domeinnaam plaatsen, waarmee bezoekers een bod uit kunnen brengen. Tegelijkertijd kun je met de bezoekersstatistieken meten, hoe populair een bepaalde domeinnaam is.

Mogelijke nadelen aan een domeinnaam parkeren

Er zitten niet enkel voordelen aan het parkeren van domeinnamen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat je blijft betalen voor je domeinnamen. Zeker wanneer je besluit om een groot aantal (internationale) domeinnamen te parkeren, kan dit relatief hoge kosten met zich meebrengen. Het is de vraag, in hoeverre je deze kosten over een langere termijn zal terugverdienen. Voor een paar euro meer kun je de domeinnaam aan je eigen server koppelen, om deze te gebruiken voor het versturen en ontvangen van e-mails.

 

Domeinnamen parkeren is dan ook voornamelijk interessant voor mensen die hun bedrijf tijdelijk stopzetten en later opnieuw willen oppakken, of voor handelaren. Zij hebben vaak een neusje voor geschikte domeinnamen.

 

Zelf domeinnamen parkeren

Het parkeren van domeinnamen kun je doen, door een “parking page” van je webhoster te gebruiken. Ook kun je zelf zo’n pagina creëren om hierop bijvoorbeeld aan te geven dat de domeinnaam te koop is. Zet bijvoorbeeld een formulier op de website, waarmee een bezoeker direct een bod uit kan brengen. Dit kost meer werk dan het gebruik van een bestaande “ranking page”, maar levert je waarschijnlijk meer op! Je kunt de pagina immers optimaliseren, voor een zo hoog mogelijke conversie.

- 5 van 5 sterren -