Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 17-08-2018

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor een online shop te bouwen in het CMS Magento. Dit systeem is niet alleen gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig, maar heeft bovendien een groot aantal plugins. Deze plugins kun je gebruiken om je webwinkel uit te breiden, te verbeteren en bovendien een uniek ontwerp te geven.

 

Door de jaren heen zijn er zo veel Magento plugins op de markt gekomen, dat het lastig kan zijn om de juiste plugins te selecteren voor jouw online shop. Om je een handje te helpen met het selecteren van de juiste Magento plugins, zetten we de vijf beste plugins voor jou Magento webwinkel op deze pagina voor je op een rijtje.

 

1: One Step Checkout

De plugin One Step Checkout maakt het bestel- en afrekenproces van je Magento webwinkel een stuk eenvoudiger. Met deze plugin maak je het voor al je klanten mogelijk om met één muisklik een of meerdere producten te bestellen. Hierdoor stijgt het conversiepercentage van je webwinkel aanzienlijk. Consumenten houden namelijk niet van ingewikkelde bestelsystemen, maar houden het online shoppen het liefst zo gemakkelijk mogelijk.

 

De plugin One Step Checkout kost geld, maar de investering in deze plugin haal je er gegarandeerd uit door het hogere conversiepercentage van jouw online shop. Laat je dus niet tegenhouden door de kosten van deze plugin, want deze haal je er zeker uit.

 

2: Advanced Newsletter

Verstuur je regelmatig nieuwsbrieven naar de klanten van jouw online shop? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de nieuwsbrief functionaliteit van Magento erg beperkt is. Gelukkig kun je hier verandering in brengen door de plugin Advanced Newsletter te installeren.

 

Deze plugin heeft veel meer functies dan de standaard nieuwsbrief functionaliteit van Magento. Je kunt met de plugin bijvoorbeeld klanten segmenteren, maar ook automatisch je maillijsten laten synchroniseren. En wil je dat jouw klanten zelf kunnen aangeven over welke onderwerpen ze graag nieuwsberichten willen ontvangen? Dan is deze plugin ook zeker iets voor jou, want met Advanced Newsletter is ook dit mogelijk.

 

3: Yoast Blank SEO Theme

Natuurlijk wil je dat jouw online shop hoog scoort in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Een plugin die je kan helpen jouw online shop te optimaliseren, is Yoast Blank SEO Theme. Dit is een neutraal basisthema, waar je jouw complete webwinkel in op kunt bouwen. Het basisthema is volledig geoptimaliseerd voor diverse zoekmachines, waaronder Google. Door deze optimalisatie scoren alle webwinkels die in het basisthema worden gebouwd, standaard hoger in de zoekresultaten.

magento logo

Installeer je de plugin Yoast Blank SEO Theme en bouw je jouw webwinkel hierin op, dan is de kans op een hogere positie in Google beduidend groter. En omdat het om een basisthema gaat, dat je volledig naar wens kunt aanpassen, zie je aan de buitenkant niet dat jouw webwinkel in deze plugin gebouwd is.

 

4: Fooman Google Analytics Plus

Wil je meer uit jouw Google Analytics statistieken halen? Dan installeer je de plugin Fooman Google Analytics Plus. Deze plugin helpt je meer inzicht te krijgen in de statistieken van jouw webwinkel, simpelweg door extra functies aan te bieden. Zo heeft Fooman Google Analytics Plus niet alleen een trechterweergave voor je afrekenproces, maar segmenteert de plugin jouw statistieken bovendien op basis van terugkerende klanten. Het is zelfs mogelijk om je eigen variabelen toe te voegen in deze plugin, zodat je de statistieken van jouw webwinkel nog beter kunt onderzoeken.

 

Het kan even duren voor je deze plugin onder de knie hebt. De plugin heeft namelijk vele functies en instellingen. Wij raden je aan de tijd te nemen om deze plugin te leren kennen, want Fooman Google Analytics Plus is zeker waardevol voor jouw online shop.

 

5: Teaserbox

Wil je een bepaald product in jouw online assortiment in de schijnwerper zetten? Dan hoef je alleen de plugin Teaserbox te downloaden. Deze plugin helpt je een mooie slider toe te voegen aan de homepage van je webwinkel. In deze slider kun je vervolgens het product plaatsen dat jij wat meer aandacht wil geven.

 

Een groot voordeel van Teaserbox, is het feit dat deze plugin erg gemakkelijk werkt. Ook als je geen ervaring hebt met het ontwerpen van sliders, kun je met deze plugin een mooie slider maken. Je bepaalt niet alleen welke afbeelding er in de slider moet komen, maar ook hoe groot de slider moet worden, in welke richting deze moet bewegen en ga zo maar door. Met Teaserbox maak je eenvoudig en snel een zeer professionele en representatieve slider op maat. Bijkomend voordeel: de plugin is helemaal gratis.

- 5 van 5 sterren -