Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 15-05-2018

De meeste mensen beveiligen hun DirectAdmin account met een zorgvuldig gekozen wachtwoord. Een wachtwoord zorgt voor een prima beveiliging, maar je kunt de beveiliging van jouw DirectAdmin account nog een niveau omhoog tillen. Dit doe je met Two Factor Authentication, ook wel 2FA genoemd. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Wat is Two Factor Authentication?

Two Factor Authentication wordt ook wel 2FA genoemd. Dit is een authenticatiemethode waarbij je twee stappen moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Beveilig je jouw DirectAdmin account met 2FA, dan moet je twee stappen doorlopen om je in te kunnen loggen. Met alleen een wachtwoord kom je er niet meer in. Zo zorgt Two Factor Authentication voor extra veiligheid.

Hoe werkt Two Factor Authentication?

Beveilig je jouw DirectAdmin account met Two Factor Authentication, dan voer je eerst je gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens krijg je van DirectAdmin de vraag om jouw persoonlijke code in te vullen. Deze krijg je toegestuurd als eigenaar van het DirectAdmin account en is dus alleen voor jou zichtbaar. Als je de code hebt ingevuld, krijg je toegang tot jouw DirectAdmin account. Zonder code of met de verkeerde code is inloggen niet mogelijk.

Kan ik Two Factor Authentication gebruiken voor mijn hosting?

Sluit je een hostingpakket af bij Vimexx, dan gebruik je DirectAdmin om jouw account te beheren. Zoals al eerder vermeld in bovenstaande tekst, is het inderdaad mogelijk jouw DirectAdmin account te beveiligen met Two Factor Authentication. Wel moet je zelf aangeven dat je gebruik wil maken van deze extra veilige inlog methode.

Dit doe je door je in te loggen bij DirectAdmin en vervolgens naar de ‘Wachtwoord wijzigen’ pagina te gaan. Op deze pagina vind je de mogelijkheid om Two Factor Authentication aan te zetten. Volg de stappen die je nu te zien krijgt en jouw DirectAdmin account is extra goed beveiligd met 2FA. Wil je de Two Factor Authentication juist uitschakelen, dan doe je dit op dezelfde pagina binnen DirectAdmin. Meer informatie hierover vindt je in het artikel Hoe log ik in op directadmin?.

Moet ik extra betalen om mijn account te beveiligen met 2FA?

Nee, je kunt jouw DirectAdmin account helemaal gratis beveiligen met Two Factor Authentication. De kosten van jouw hostingpakket gaan niet omhoog als je jouw DirectAdmin account extra goed wil beveiligen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar account naar wens kan beveiligen, zonder een meerprijs te moeten betalen.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -