Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 22-08-2018

Is jouw website offline? Dan kan dit diverse oorzaken hebben. In dit artikel beschrijven we de vijf mogelijke redenen waarom jouw website onbereikbaar is. Ook lees je op deze pagina wat je moet doen als je website niet meer bereikbaar is en je hier snel verandering in wil brengen.

 

Reden #1: je hebt de DNS instellingen gewijzigd

Heb je een wijziging doorgevoerd in de DNS instellingen van jouw site? Dan kan het even duren voor deze verwerkt zijn. In de tussentijd kan jouw website offline staan en dus onbereikbaar zijn. Ook als je de beheerder van de server hebt gevraagd wijzigingen door te voeren in de DNS instellingen, kan het zo zijn dat jouw website even offline is.

 

Is je website na enkele uren nog steeds offline? Dan is de kans groot dat je een verkeerde wijziging hebt doorgevoerd in de DNS instellingen. In dit geval kun je het beste contact opnemen met de beheerder van de server waarvoor je de DNS wijziging hebt moeten doorvoeren.

 

Reden #2: je maakt een foutieve doorverwijzing

Je kunt ook problemen krijgen met je website door een foutieve doorverwijzing, ook wel een foutieve redirect genoemd. Het adres waar je naar doorverwijst, is waarschijnlijk niet (meer) correct. Open je browser, voer het adres in en je komt er direct achter of het adres van de redirect wel of niet klopt. Als dit niet het geval is, kun je de doorverwijzing wijzigen om het probleem op te lossen.

 

Reden #3: je hebt geen internetverbinding

Als jouw website niet bereikbaar is, hoeft dit niets te maken te hebben met de betreffende site. Heb je geen internetverbinding, dan kun je geen enkele website bezoeken. Het lijkt misschien of je site offline is, maar in feite heb je de noodzakelijke verbinding niet om de site te bezoeken. Controleer of je andere websites wel kunt bezoeken. Als dit niet zo is, heb je internetproblemen. Schakel de WiFi uit en vervolgens weer in. De kans is groot dat je internetverbinding het hierna weer doet. Dit betekent dat je jouw website weer gewoon kunt bezoeken.

chrome dinosaur

Reden #4: de server is onbereikbaar

Heb je wel een goede internetverbinding, maar krijg je jouw website niet geopend? Dan kan dit ook komen door een onbereikbare server. Als de server onbereikbaar is, kan jouw website niet ingeladen worden. De bestanden van je website kunnen simpelweg niet van de server gehaald worden en daarom staat deze offline. Niet alleen jij kan de website niet openen, maar ook je (potentiële) klanten kunnen je site niet zien.

 

Als je server onbereikbaar is of je dit vermoedt, neem je contact op met Vimexx. Je hoster zal ervoor zorgen dat de server snel weer bereikbaar is en jouw website gewoon weer online staat. Goed om te weten: dit probleem komt niet vaak voor bij Vimexx. Wij hebben namelijk een zeer stabiele server, die vrijwel altijd goed bereikbaar is. Als je website offline is, is de kans dan ook groot dat dit door een van bovenstaande problemen komt en niet door een onbereikbare server.

 

Reden #5: er staat ongewenste content op je website

Staat er ongewenste content op je website? Dan kan Vimexx jouw website offline halen. Dit gebeurt overigens niet zomaar. Je website wordt pas offline gehaald als hier content op staat die in strijd is met de Nederlandse wetgeving. Verkoop je bijvoorbeeld illegale producten op je site? Dan kan Vimexx jouw site offline halen. Ook als er teksten op je website staan die - om wat voor reden dan ook - de Nederlandse wetgeving overtreden, kan jouw website offline gehaald worden.

 

Net zoals serverproblemen, komt ook dit niet vaak voor bij Vimexx. Run je een eerlijke, legale en betrouwbare website, dan hoef je je geen zorgen te maken dat jouw website zomaar offline wordt gehaald. Alleen bij overtreding van de wet wordt jouw site offline gehaald.

 

Problemen met je site? Neem contact op

De kans is groot dat je, door het lezen van dit artikel, achterhaald hebt waarom jouw website tijdelijk niet bereikbaar is. Als je de oorzaak van het probleem eenmaal weet, kun je er snel en gemakkelijk voor zorgen dat je website weer online komt. Heb je echter nog steeds geen idee waarom jouw website niet bereikbaar is of lukt het niet jouw site weer online te krijgen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als de oorzaak van het probleem duidelijk is, zullen wij dit probleem direct oplossen. Voor je het weet, staat jouw site weer online.

- 5 van 5 sterren -